Affogato al caffè
Affogato al caffè -jälkiruoka yhdistää kuuman espresson ja kylmän vaniljajäätelön. Affogato on italiaa, ja sana merkitsee hukkunutta. Vaniljajäätelö hukkuu tässä kahvinystävän jälkiruoassa espressoon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Affogato al caffè
- 4 palloa vaniljajäätelöä
- 4 kupillista espressoa
Koristelu
- 4 keksiä
- 2 rkl raastettua suklaata
- 4 rkl kahvi- tai pähkinälikööriä
Valmistusohje
Affogato al caffè -jälkiruoka valmistuu kahdsta raaka-aineesta
- Pyöritä vaniljajäätelöstä neljä palloa ja nosta ne lautaselle. Peitä lautanen kelmulla ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun tee kahvit. (Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.)
- Valmista espresso ja laita se pieneen kannuun. Nosta jäätelöpallot cappuccinokuppeihin. Kaada päälle kuuma kahvi. Tarjoa affogato al caffè sellaisenaan tai keksien, raastetun suklaan tai liköörin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Affogato espresso kinuskikastikkeella
Lue myös Anna.fi: Maitosuklaa-espresso
Kommentoi
Kommentoi juttua: Affogato al caffè