Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Affogato al caffè

Affogato al caffè -jälkiruoka yhdistää kuuman espresson ja kylmän vaniljajäätelön. Affogato on italiaa, ja sana merkitsee hukkunutta. Vaniljajäätelö hukkuu tässä kahvinystävän jälkiruoassa espressoon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Affogato al caffè

  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 4 kupillista espressoa

Koristelu

  • 4 keksiä
  • 2 rkl raastettua suklaata
  • 4 rkl kahvi- tai pähkinälikööriä

Valmistusohje

Affogato al caffè -jälkiruoka valmistuu kahdsta raaka-aineesta

  1. Pyöritä vaniljajäätelöstä neljä palloa ja nosta ne lautaselle. Peitä lautanen kelmulla ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun tee kahvit. (Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.)
  2. Valmista espresso ja laita se pieneen kannuun. Nosta jäätelöpallot cappuccinokuppeihin. Kaada päälle kuuma kahvi. Tarjoa affogato al caffè sellaisenaan tai keksien, raastetun suklaan tai liköörin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Affogato espresso kinuskikastikkeella

Lue myös Anna.fi: Maitosuklaa-espresso

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Affogato al caffè

Sinun täytyy kommentoidaksesi.