Som tam -salaatti papaijasta
Thaimaalainen som tam -salaatti on tehty vihreästä papaijasta. Se on täydellinen esimerkki thaimaalaisesta ruoanlaittotyylistä, jossa yhdistyy tulisuus, makeus, happamuus ja kauneus. Tämä ohje on täydellinen, et tarvitse muita reseptejä!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Som tam -salaatti papaijasta
- 1 vihreä papaija
- 2 porkkanaa
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 rkl kuivattuja pieniä katkarapuja (aasialaisesta kaupasta)
- 1 dl maapähkinöitä
Kastike
- 2 limettiä
- 3 tulista punaista chiliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl ruokosokeria
- 4 rkl kalakastiketta
Valmistusohje
Som tam -salaatti valmistuu helposti näin:
- Kuori papaija ja porkkana. Poista papaijasta siemenet. Suikaloi papaija ja porkkana ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi ”julienne-tyyliin”. Voit tehdä tämän siihen tarkoitetulla julienne-leikkurilla tai veitsellä.
- Puolita tomaatit.
- Leikkaa limetit neljään osaan ja laita sekoituskulhon pohjalle. Hienonna chili. Lisää chili, valkosipulit, sokeri ja kalakastike myös kulhoon. Nuiji raaka-aineita esimerkiksi perunanuijalla. Lisää papaija- ja porkkanasuikaleet ja jatka nuijimista hetki. Lisää tomaatit, kuivatut katkaravut ja maapähkinät. Nuiji vielä hetki.
- Kokoa Som tam -salaatti lautasille ja syö heti.
Vinkki: Tiesitkö? Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy thaimaalainen kookos-kanakeitto (tom khaa kai)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Som tam -salaatti papaijasta