Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Aito som tam -salaatti vihreästä papaijasta

Thaimaalainen som tam -salaatti on tehty vihreästä papaijasta. Se on täydellinen esimerkki thaimaalaisesta ruoanlaittotyylistä, jossa yhdistyy tulisuus, makeus, happamuus ja kauneus. Tämä ohje on täydellinen, et tarvitse muita reseptejä!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 vihreä papaija
2 porkkanaa
10 kirsikkatomaattia
2 rkl kuivattuja pieniä katkarapuja (aasialaisesta kaupasta)
1 dl maapähkinöitä

Kastike

2 limettiä
3 tulista punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl ruokosokeria
4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

  1. Kuori papaija ja porkkana. Poista papaijasta siemenet. Suikaloi papaija ja porkkana ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi ”julienne-tyyliin”. Voit tehdä tämän siihen tarkoitetulla julienne-leikkurilla tai veitsellä.
  2. Puolita tomaatit.
  3. Leikkaa limetit neljään osaan ja laita sekoituskulhon pohjalle. Hienonna chili. Lisää chili, valkosipulit, sokeri ja kalakastike myös kulhoon. Nuiji raaka-aineita esimerkiksi perunanuijalla. Lisää papaija- ja porkkanasuikaleet ja jatka nuijimista hetki. Lisää tomaatit, kuivatut katkaravut ja maapähkinät. Nuiji vielä hetki.
  4. Kokoa salaatti lautasille ja syö heti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aito som tam -salaatti vihreästä papaijasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X