Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Som tam -salaatti papaijasta

Thaimaalainen som tam -salaatti on tehty vihreästä papaijasta. Se on täydellinen esimerkki thaimaalaisesta ruoanlaittotyylistä, jossa yhdistyy tulisuus, makeus, happamuus ja kauneus. Tämä ohje on täydellinen, et tarvitse muita reseptejä!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Som tam -salaatti papaijasta

  • 1 vihreä papaija
  • 2 porkkanaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 rkl kuivattuja pieniä katkarapuja (aasialaisesta kaupasta)
  • 1 dl maapähkinöitä

Kastike

  • 2 limettiä
  • 3 tulista punaista chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

Som tam -salaatti valmistuu helposti näin:

  1. Kuori papaija ja porkkana. Poista papaijasta siemenet. Suikaloi papaija ja porkkana ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi ”julienne-tyyliin”. Voit tehdä tämän siihen tarkoitetulla julienne-leikkurilla tai veitsellä.
  2. Puolita tomaatit.
  3. Leikkaa limetit neljään osaan ja laita sekoituskulhon pohjalle. Hienonna chili. Lisää chili, valkosipulit, sokeri ja kalakastike myös kulhoon. Nuiji raaka-aineita esimerkiksi perunanuijalla. Lisää papaija- ja porkkanasuikaleet ja jatka nuijimista hetki. Lisää tomaatit, kuivatut katkaravut ja maapähkinät. Nuiji vielä hetki.
  4. Kokoa Som tam -salaatti lautasille ja syö heti.

Vinkki: Tiesitkö? Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy thaimaalainen kookos-kanakeitto (tom khaa kai)


Kommentoi

Kommentoi juttua: Som tam -salaatti papaijasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.