Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto saa juuston lisäksi lisämakua porkkanasta, perunasta ja lipstikasta. Valitse mieluiten pehmeä, levittyvä vuohenjuusto, joka on helppo soseutta sopan sekaan. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaatti-vuohenjuustokeitto:

8 tomaattia puolitettuina, leikkauspinnat ylöspäin
2 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
1 tl persiljaa (tai muita kuivattuja lempiyrttejä)
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 porkkanaa pienittynä
1 iso peruna lohkoina
ripaus lipstikkaa
3-4 dl vettä
(½ dl punaisia linssejä)
200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Paahda öljyllä, viinietikalla ja mausteilla päällystettyjä tomaatteja uunivuoassa 225 asteessa 45 minuuttia.

2. Keitä kuoritut, paloitellut kasvikset ja (sekä linssit) lipstikalla maustetussa vedessä pehmeiksi, keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää paahdetut tomaatit. Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista mausteet ja suola.

Resepti: Anna Hietalahti, Rantasalmi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X