appelsiini-juustokakut marengilla Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-juustokakut marengilla

Appelsiinijuustokakut marengilla ovat syötävän suloisia leivonnaisia. Keksipohjaiset juustokakut ovat helppotekoisia. Valmista yhden ison marenki-juustokakun sijaan jokaiselle juhlijalle om pieni juustokakku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Appelsiini-juustokakun pohja:

  • 150 g kanelikeksiä, esim. LU Bastogne
  • 50 g voita
  • 0.5 dl lemon curd -sitruunatahnaa

appelsiini-juustokakun täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl lemon curd -sitruunatahnaa
  • 4 rkl appelsiinimehua

marenki:

  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 2 kananmunanvalkuaista

Valmistusohje

Appelsiini-juustokakut valmistuvat näin:

1. Murskaa keksit pakastepussissa. Sulata rasva ja sekoita sitruunatahnan kanssa keksimurskaan. Painele seos voideltujen ja leivinpaperisuikaleilla vuorattujen keraamisten annosvuokien pohjalle. Vuokina voit käyttää myös kahvikuppeja tai silikonimuffinivuokaa, jota ei tarvitse voidella. Ristiin asetettujen leivinpaperisuikaleiden avulla saat kakut nostettua vuoista.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto ja ranskankerma. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Mausta seos pestyn appelsiinin raastetulla kuorella, sokerilla ja sitruunatahnalla.

3. Kuumenna appelsiinimehu kasarissa. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liota kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Kääntele seokseen kermavaahto. Jaa kerma tasaisesti vuokiin. Anna juustokakkujen hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

4. Keitä sokeria ja vettä kattilassa 118-120-asteiseksi, noin 4 minuuttia. Vaahdota tällä välillä valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä.

5. Nostele marenki pursotuspussiin ja pursota appelsiinijuustokakkujen pinnalle nokareita. Paahda appelsiini-juustokakut polttimella kauniin ruskeiksi.

Katso myös: 15 parasta juustokakkua – joilla hurmaat taatusti!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-juustokakut marengilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.