
Appelsiinikiisseli
Appelsiinikiisseli on raikas ja helppotekoinen. Hedelmäinen kiisseli nousee luksusluokkaan, kun tarjoat lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Appelsiinikiisseli
- 1 l appelsiinimehua
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl sokeria
- 3 appelsiinia
Tarjoiluun
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Appelsiinikiisseli valmistuu helposti näin:
- Kaada kattilaan litra appelsiinimehua. Lisää 3/4 desilitraa perunajauhoja ja 3/4 desilitraa sokeria. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria.
- Kuori kolme appelsiinia isolla veitsellä hedelmälihaan asti. Leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä huoneenlämmössä.
- Vaahdota kaksi ja puoli desilitraa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja tarjoa kiisselin kera.
Vinkki! Tarjoa appelsiinikiisseli pääsiäisen brunssipöydässä raikkaan mimosan kanssa.
Lue myös Anna.fi: Sitruunakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinikiisseli