Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinikiisseli

Appelsiinikiisseli on raikas ja helppotekoinen. Hedelmäinen kiisseli nousee luksusluokkaan, kun tarjoat lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Appelsiinikiisseli

  • 1 l appelsiinimehua
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 3 appelsiinia

Tarjoiluun

  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

Appelsiinikiisseli valmistuu helposti näin:

  1. Kaada kattilaan litra appelsiinimehua. Lisää 3/4 desilitraa perunajauhoja ja 3/4 desilitraa sokeria. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria.
  2. Kuori kolme appelsiinia isolla veitsellä hedelmälihaan asti. Leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä huoneenlämmössä.
  3. Vaahdota kaksi ja puoli desilitraa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja tarjoa kiisselin kera. 

Vinkki! Tarjoa appelsiinikiisseli pääsiäisen brunssipöydässä raikkaan mimosan kanssa.

appelsiinikiisseli

Lue myös Anna.fi: Näin teet raikkaan kirpakan sitruunakiisselin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinikiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.