Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Artisokka-aioli

Artisokka-aioli saa kauniin punaisen värin punajuuresta. Maukas dippi maistuu ihanalta rapeiden ruislastujen sekä kuuman juoman kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Artisokka-aioli

  • 400 g maa-artisokkia
  • 1 punajuuri
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl majoneesia (esim. Hellmann´ss)
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tarjolle

  • ruislastuja

Valmistusohje

Artisokka-aioli tehdään helposti näin:

1. Keitä 400 grammaa kuorittuja maa-artisokkia suolavedessä. Keitä yksi punajuuri erikseen kuorineen, jotta sen väri säilyy. Kuori punajuuri keittämisen jälkeen. Soseuta juurekset, raasta sekaan kaksi valkosipulinkynttä ja anna soseen jäähtyä.

2. Sekoita 3/4 desilitraa majoneesia soseeseen ja mausta yhdellä teelusikallisella sitruunamehua, puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Tarjoa artisokka-aioli ruislastujen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Tahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat arkiruokaan hetkessä uutta makua

Lue myös Anna.fi: Jalat alta vierailta – tässä ovat uudenvuoden tyrmäävimmät pikkusuolaiset tarjottavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Artisokka-aioli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.