
Bagna cauda
Bagna cauda on keitetty, kermainen ja tuhti kastike, johon dippaillaan kasviksia. Jos tykkäät caesarsalaatin kastikkeesta, rakastut tähänkin!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Bagna cauda
- 4 valkosipulinkynttä
- vettä ryöppäykseen
- ½ dl oliiviöljyä
- 50 g voita
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 10 sardellifileetä
- 1 dl kermaa
Dippivihannekset
- 4 retiisiä
- 4 lehti- tai palmukaalinlehteä
- 1 avomaankurkku
- 4 porkkanaa
- 4 varsiparsakaalia tai parsakaalin kukintoja
- 4 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
Bagna cauda valmistuu helposti näin:
- Kiehauta vähän vettä pienessä kattilassa ja lisää neljä isoa kuorittua valkosipulinkynttä kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois kattilasta.
- Lisää kattilaan puoli desilitraa oliiviöljyä ja 50 grammaa voita. Anna voin sulaa ja keittele valkosipuleita puoli tuntia pienellä lämmöllä. Lisää puolikkaan sitruunan kuori ja mehu, kymmenen sardellifileetä ja desilitra kerma. Kuumenna nopeasti ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Tarjoa bagna cauda lämpimänä dippivihannesten kanssa.
Vinkki! Tee myös mummon minikurkut ja dippikastike.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.
Lue myös Anna.fi: Herne-vuohenjuustodippi ja kesäkasviksia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bagna cauda