Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bagna cauda

Bagna cauda on keitetty, kermainen ja tuhti kastike, johon dippaillaan kasviksia. Jos tykkäät caesarsalaatin kastikkeesta, rakastut tähänkin!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Bagna cauda

  • 4 valkosipulinkynttä
  • vettä ryöppäykseen
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 10 sardellifileetä
  • 1 dl kermaa

Dippivihannekset

  • 4 retiisiä
  • 4 lehti- tai palmukaalinlehteä
  • 1 avomaankurkku
  • 4 porkkanaa
  • 4 varsiparsakaalia tai parsakaalin kukintoja
  • 4 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

Bagna cauda valmistuu helposti näin:

  1. Kiehauta vähän vettä pienessä kattilassa ja lisää neljä isoa kuorittua valkosipulinkynttä kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois kattilasta.
  2. Lisää kattilaan puoli desilitraa oliiviöljyä ja 50 grammaa voita. Anna voin sulaa ja keittele valkosipuleita puoli tuntia pienellä lämmöllä. Lisää puolikkaan sitruunan kuori ja mehu, kymmenen sardellifileetä ja desilitra kerma. Kuumenna nopeasti ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Tarjoa bagna cauda lämpimänä dippivihannesten kanssa.

Vinkki! Tee myös mummon minikurkut ja dippikastike.

bagna gauda

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.

Lue myös Anna.fi: Herne-vuohenjuustodippi ja kesäkasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bagna cauda

Sinun täytyy kommentoidaksesi.