![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2023/04/muhammara_vaaka_4548_preview.jpg?s=7e664e38405d72b2be7a3ac2513f01a8&fit=crop)
Muhammara
Arabikeittiöistä tuttu muhammara on paprikoista ja saksanpähkinöistä tehty herkullinen tahna, jota syödään dippinä ja levitteenä leivän kera tai kastikkeena grillatun lihan ja kalan kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Muhammara
- 1 ½ dl saksanpähkinöitä
- 3 rkl oliiviöljyä
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 prk (465/360 g) kuorittuja ja paahdettuja säilykepaprikoita
- 2 rkl granaattiomenamelassia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl pul biber -chiliä tai chilihiutaleita
Valmistusohje
Muhammara valmistuu helposti näin:
- Paahda puolitoista desilitraa saksanpähkinöitä puolessatoista ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kunnes ne alkavat hieman tuoksua. Nostele saksanpähkinät monitoimikoneeseen tai monitoimileikkuriin. Lisää pannulle 3/4 desilitraa korppujauhoja ja paahda myös ne.
- Valuta purkki kuorittuja ja paahdettuja säilykepaprikoita huolella. Lisää kulhoon paahdetut korppujauhot, valutetut paprikat ja puolitoista ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää kaksi ruokalusikallista granaattiomenamelassia, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, valkosipulinkynsi, teelusikallinen paprikajauhetta, puoli teelusikallista jauhettua juustokuminaa, puoli teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen pu biber -chiliä tai chilihiutaleita ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Tarjoa muhammara grilliruokien lisukkeena tai pitaleipien, falafelien ja tabbouleh-salaatin kera.
Vinkki! Granaattiomenamelassia myydään Lähi-idän elintarvikkeita myyvissä ruokakaupoissa. Sen voi tarvittaessa korvata tumman siirapin ja balsamicon seoksella.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.
Lue myös Anna.fi: Paprikatahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muhammara