
Avokadojuustosalaatti
Avokadojuustosalaatti on peräisin muusikko ja kyläkauppias Kisu Jernströmiltä. – Pidän ruoanlaitosta, mutta en halua uhrata siihen paljon aikaa. En osaa antaa tarkkoja mittoja, koska sävellän myös ruokaa valmistaessani, Kisu kertoo. Tämä juustolla tukevoitettu avokadosalaatti sopii mainiosti kesäpäivän lounaaksi tai grillatun kalan kaveriksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Avokadojuustosalaatti
- 2 avokadoa
- 1 dl ituja
- 0.5 dl mustia oliiveja
- 2 dl juustokuutioita (Gouda)
- rucolan lehtiä
- salaatinlehtiä
kastike:
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Avokadojuustosalaatti valmistuu helposti näin. Käsittele ensin avokadot. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori hedelmät. Kuutioi hedelmäliha.
Tee sitten salaatinkastike.
Sekoita lopuksi kaikki ainekset salaatiksi ja kaada kastike avokado-juustosalaatin päälle.
Katso myös: Kisu Jernströmin aamuinen graavilohilautanen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Arkiruokaa avokadosta – mikä näistä maistuisi sinulle?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Avokadojuustosalaatti