Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avokadoleipä ja punajuurihummus

Kasviksilla ja proteiinipitoisella hummuksella rikastetut voileivät ovat liikkujan unelmavälipala.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Avokadoleipä

  • 6 pyöreää ruisleipäviipaletta
  • 3 avokadoa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • rucolanversoja

Punajuurihummus:

  • 1 prk (400/240 g) säilykekikherneitä
  • ½ dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 2 isoa säilykepunajuurta

Valmistusohje

Avokadoleipä ja punajuurihummus tehdään näin:

1. Valmista ensin hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä, mutta säästä kikherneiden liemi. Lisää hummuksen joukkoon punajuuret ja aja tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Jaa tahna ruisleiville.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä varoen viuhkaksi ja nosta puolikas jokaisen leivän päälle.

3. Valuta avokadojen päälle sitruunamehua mausteeksi ja jottei avokado tummu. Viimeistele leivät hampunsiemenillä, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Koristele avokadoleipä ja punajuurihummus vielä rucolanversoilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 21/17.

Lue myös, miten hummus muuntuu moneksi:

Punajuuri hummus

Punajuurihummus tehdään näin

maa-artisokkahummus

Maa-artisokkahummus

vihreä hummus

Vihreä hummus maistuu dippinä

Lue myös Anna.fi: Avokadohummus ja kasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadoleipä ja punajuurihummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.