Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo 

60+
min
16 annosta
yli 60 min
Mehukkaat bataattiletut maistuvat herkku­hillon kera, joka syntyy nestees­sä turpoavista chiansiemenistä ja puolukoista.

Ainekset

400 g bataattia
4 kananmunaa
1 1/2 rkl psylliumia
1/2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua neilikkaa

Paistamiseen

öljyä

Puolukka-chiahillo

2 dl vettä
1 ps (200 g) pakastepuolukoita
1/2 dl vaahterasiirappia
4 rkl chiansiemeniä
1/2 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin puolukka-chiahillo. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta liedeltä. Nosta 1 dl jäisiä puolukoita talteen. Lisää loput marjat kuumaan veteen vaahterasiirapin kanssa. Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Lisää joukkoon kokonaiset puolukat ja chiansiemenet ja mausta vaniljajauheella. Anna chiansiementen turvota vähintään kaksi tuntia.

3. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Soseuta bataatit ja jäähdytä seos. Sekoita jäähtyneen bataattisoseen joukkoon kanamunat, psyllium ja mausteet. Anna taikinan seistä 5 minuuttia.

4. Paista taikinasta lettupannulla öljyssä paksuhkoja lettuja. Tarjoile puolukka-chiahillon kanssa.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 4/2017.

Pulleat herkkuletut paistat myös näillä ohjeilla:

pinaatti-ricottapannarit

Pinaatti-ricottapannarit

spelttiletut

Spelttiletut

kookosletut

Kookosletut

Ruoka.fi: Makeat pinaattiletut ja hunajaa

06.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää