Reseptit

Bloody Mary -keitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 6-8 kypsää tomaattia
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 4 dl kuumaa kasvislientä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl vodkaa
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Bloody Mary -keitto

1. Puolita tomaatit ja nosta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista tomaateista kovat kannat.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa varsisellerit viipaleiksi. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää varsisellerit, tomaatit, timjaminoksat ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
3. Lisää tomaattisose ja fariinisokeri. Soseuta keitto ja mausta vodkalla, worcesterkastikkeella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada keitto esilämmitettyyn ruokatermokseen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bloody Mary -keitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.