Reseptit
30-60 min
4

Bloody Mary -keitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6-8 kypsää tomaattia
1.5 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
1 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta timjamia
4 dl kuumaa kasvislientä
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl fariinisokeria
3 rkl vodkaa
2 rkl worcesterkastiketta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puolita tomaatit ja nosta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista tomaateista kovat kannat.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa varsisellerit viipaleiksi. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää varsisellerit, tomaatit, timjaminoksat ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
3. Lisää tomaattisose ja fariinisokeri. Soseuta keitto ja mausta vodkalla, worcesterkastikkeella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada keitto esilämmitettyyn ruokatermokseen.

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bloody Mary -keitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X