Caesarsalaatti
Aitoon caesarsalaattiin kuuluvat roomansalaatti, parmesaani, worchesterilla kirpeytetty sakea kastike sekä rapeat krutongit. Koska raaka-aineita on vain kourallinen, kannattaa niihin panostaa. Valitse rapea salaatti ja maukas juusto. Myös krutongit ja kastike kannattaa tehdä itse. Salaatin voi tarjota lisukkeena tai ruokana sellaisenaan.
Ainekset
Caesarsalaatti:
- 2 ruukkua roomansalaattia
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2-3 broilerin rintafileetä
- parmesaania ohuina lastuina
Caesarkastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 munankeltuainen
- 2 tl punaviinietikkaa tai sitruunan mehua
- mustapippuria
- Dijonin sinappia tai Worcestershirekastiketta
- ½ - ¾ dl oliiviöljyä
- 2 rkl parmesaania raastettuna
Valmistusohje
- Irrota salaatinlehdet toisistaan, huuhdo, anna kuivahtaa ja revi tai leikkaa suurehkoiksi paloiksi.
- Kuutioi leipäviipaleet ja paahda pannulla tai uunissa rapeapintaisiksi.
- Suikaloi broilerifileet ja kypsennä ne pannulla niukassa rasvassa molemmin puolin kauniin vaaleiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka punaviinietikkaa tai vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia tai muutama tippa Worcestershire- kastiketta. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Tarkista maku ja lisää joukkoon raastettua parmesanjuustoa.
- Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon tai tarjoa erikseen. Lisää paahdetut leipäpalat tai -kuutiot ja vuole parmesanjuustosta lastuja salaatin päälle.
Katso myös: Lehtikaali-caesarsalaatti
Katso myös Anna.fi: Ruokaisa bataatti-caesarsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Caesarsalaatti