
Chili sin carne
Chili sin carne on kasvissyöjälle ja vegaanillekin sopiva versio tututsta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Jauhelihan korvikkeeksi chili sin carneen voi kokeilla myös quornia tai seitania.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Chili sin carne:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 porkkana
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 1 prk (400/240 g) esikeitettyjä kidneypapuja
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ¼-½ tl chilirouhetta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
Chili sin carne tehdään helposti näin:
1. Chili sin carne valmistuu näin helposti. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetken aikaa. Kuori ja kuutioi porkkana. Lisää pannulle soijarouheen kanssa ja kääntele hetki.
2. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi kasvisliemikuution ja mausteiden kanssa pannulle.
3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Pilko joukkoon punainen paprika ja lisää tarvittaessa vettä.
Kokeile myös muita maukkaita kasvisruokia: Kasvisvokki Kookos-kasviscurry Kasviskastike pastalle Ruoka.fi: Täytetyt munakoisot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chili sin carne
Ei ole kuin mainoksia mainoksen perään – missä ohje on…
Buu! 🙁
Ylhäällä eri välilehdellä 🙂