Reseptit
4
Kiitos

Chili sin carne

Chili sin carne on kasvissyöjälle ja vegaanillekin sopiva versio tututsta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Jauhelihan korvikkeeksi chili sin carneen voi kokeilla myös quornia tai seitania.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Chili sin carne:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 porkkana
2 dl tummaa soijarouhetta
1 prk (400/240 g) esikeitettyjä kidneypapuja
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl fariinisokeria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
¼-½ tl chilirouhetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetken aikaa. Kuori ja kuutioi porkkana. Lisää pannulle soijarouheen kanssa ja kääntele hetki.

2. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi kasvisliemikuution ja mausteiden kanssa pannulle.

3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Pilko joukkoon punainen paprika ja lisää tarvittaessa vettä.

Kokeile myös muita maukkaita kasvisruokia:
Kasvisvokki
Kookos-kasviscurry
Kasviskastike pastalle
Ruoka.fi: Täytetyt munakoisot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Chili sin carne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X