Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chili-tomaattikeitto

Tämä keitto-ohje oli kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogissa vuonna 2004. Nyt idea on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-keittokirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa. Taiteilija itse nauttii keittonsa tulisempana, joten ohjeen chilimäärän voi hyvin tuplata.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl mietoa currytahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sokeria
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • ½ dl kasvis-tai kanafondia
  • 3 tlk säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja

Lisäksi

  • tuoretta basilikaa tai korianteria
  • smetanaa

Valmistusohje

  1. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipaprikat ja poista niistä siemenet. Hienonna chilit.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää sipulisilppu ja kääntele sitä rasvassa kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, chili ja currytahna. Kypsennä seosta hetki.
  3. Lisää hienonnettu valkosipuli, tomaattipyree, sokeri ja jauhot. Sekoita hyvin.
  4. Lisää vesi, fondi ja säilötyt tomaatit. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä tunti.
  5. Tarjoa keitto silputun basilikan tai korianterin, smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.
  6. Keitto vain paranee uudellen lämmitettäessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Chili-tomaattikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.