Itse tehty chilidukkah
Itse tehty chilidukkah on pähkinäisen mausteinen mausteseos. Se antaa särmää moniin ruokiin ja sopii loistavasti porkkanan makupariksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Itse tehty chilidukkah
- 1 ½ dl manteleita, kuorittuja pistaasipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua mietoa tai keskivahvaa kuivattua chiliä (tai murskaa kuivattu pieni chili morttelissa)
- ¼ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Itse tehty chilidukkah valmistuu helposti näin:
- Rouhi yhteensä puolitoista desilitraa manteleita, kuorittuja pistaasipähkinöitä sekä auringonkukan siemeniä karkeaksi rouheeksi veitsellä. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla noin minuutin ajan.
- Rouhi kaksi teelusikallista korianterinsiemeneniä hienoksi morttelissa ja lisää ne sekä kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä, teelusikallinen mietoa tai keskivahvaa kuivattua chiliä sekä kaksi teelusikallinen juustokuminaa pannulle. Paahda nopeasti, jotta maut terävöityvät ja seesaminsiemenet ja pähkinät saavat kevyesti väriä.
- Tarkista maku ja lisää seoksen joukkoon lopuksi tarvittaessa neljäsosa teelusikallinen suolaa.
Vinkki! Tarjoa itse tehty chilidukkah porkkanahummuksen kanssa tai dippaa leipää neitsytoliiviöljyyn ja sen jälkeen dukkahiin.
Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Cajun-mausteseos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty chilidukkah