Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itse tehty chilidukkah

Itse tehty chilidukkah on pähkinäisen mausteinen mausteseos. Se antaa särmää moniin ruokiin ja sopii loistavasti porkkanan makupariksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Itse tehty chilidukkah

  • 1 ½ dl manteleita, kuorittuja pistaasipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua mietoa tai keskivahvaa kuivattua chiliä (tai murskaa kuivattu pieni chili morttelissa)
  • ¼ tl sormisuolaa

Valmistusohje

Itse tehty chilidukkah valmistuu helposti näin:

  1. Rouhi yhteensä puolitoista desilitraa manteleita, kuorittuja pistaasipähkinöitä sekä auringonkukan siemeniä karkeaksi rouheeksi veitsellä. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla noin minuutin ajan.
  2. Rouhi kaksi teelusikallista korianterinsiemeneniä hienoksi morttelissa ja lisää ne sekä kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä, teelusikallinen mietoa tai keskivahvaa kuivattua chiliä sekä kaksi teelusikallinen juustokuminaa pannulle. Paahda nopeasti, jotta maut terävöityvät ja seesaminsiemenet ja pähkinät saavat kevyesti väriä.
  3. Tarkista maku ja lisää seoksen joukkoon lopuksi tarvittaessa neljäsosa teelusikallinen suolaa.

Vinkki! Tarjoa itse tehty chilidukkah porkkanahummuksen kanssa tai dippaa leipää neitsytoliiviöljyyn ja sen jälkeen dukkahiin.

porkkanahummus ja itse tehty chilidukkah

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2023.

Lue myös Anna.fi: Cajun-mausteseos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty chilidukkah

Sinun täytyy kommentoidaksesi.