![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/06/raakamakkarat_vaaka_preview.jpg?s=3db42317afaae2a99bd402e81d6d18d7&fit=crop)
Savustetut makkarat
Savustetut makkarat säväytetään chilisellä chimichurrilla. Myös kastikkeen yrtit saavat makua savustimesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Makkarat ja perunat
- 6 raakamakkaraa
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
Savuinen chimichurrikastike
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
- 2 oksaa rosmariinia
- ½ ruukkua korianteria
- 1 vihreä chili
- ¾ tl suolaa
- ½ tl savustettua paprikajauhetta
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
Savustetut makkarat valmistuvat helposti näin:
- Levitä noin kolme desiä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös tuoreen katajanoksan, joka tuo myös makua. Kuumenna savustin noin 180– 200 asteeseen. Varmista, että ritilä ja rasvapelti ovat puhtaat.
- Laita savustimen pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta makkarat savustimen puhtaan ritilän päälle ja työnnä ritilä kuumaan savustimeen. Savusta makkaroita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Noin kymmenen minuutin kohdalla aseta makkaroiden viereen pieneen kulhoon kastikkeen ainekset eli kuoritut valkosipulinkynnet, persilja, rosmariini, korianteri ja chili. Sulje savustin heti ja jatka kypsentämistä.
- Jos tarjoat lisukkeena perunoita, keitä ne valmiiksi.
- Kun makkarat ovat valmiit, kääri ne folioon hetkeksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella soseeksi ja lusikoi kastike tarjoilukulhoon. Tarjoile kastike makkaroiden ja perunoiden kanssa.
Vinkki! Lisäksi voit tarjota mummon salaattia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.
Lue myös Anna.fi: Grillatut makkarat ja perunanyytit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savustetut makkarat