Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustetut makkarat

Savustetut makkarat säväytetään chilisellä chimichurrilla. Myös kastikkeen yrtit saavat makua savustimesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Makkarat ja perunat

  • 6 raakamakkaraa
  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita

Savuinen chimichurrikastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • ½ ruukkua korianteria
  • 1 vihreä chili
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl savustettua paprikajauhetta
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

Savustetut makkarat valmistuvat helposti näin:

  1. Levitä noin kolme desiä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös tuoreen katajanoksan, joka tuo myös makua. Kuumenna savustin noin 180– 200 asteeseen. Varmista, että ritilä ja rasvapelti ovat puhtaat.
  2. Laita savustimen pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta makkarat savustimen puhtaan ritilän päälle ja työnnä ritilä kuumaan savustimeen. Savusta makkaroita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Noin kymmenen minuutin kohdalla aseta makkaroiden viereen pieneen kulhoon kastikkeen ainekset eli kuoritut valkosipulinkynnet, persilja, rosmariini, korianteri ja chili. Sulje savustin heti ja jatka kypsentämistä.
  4. Jos tarjoat lisukkeena perunoita, keitä ne valmiiksi.
  5. Kun makkarat ovat valmiit, kääri ne folioon hetkeksi.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella soseeksi ja lusikoi kastike tarjoilukulhoon. Tarjoile kastike makkaroiden ja perunoiden kanssa.

Vinkki! Lisäksi voit tarjota mummon salaattia.

savustetut chimichurri-makkarat
Savustetut makkarat kypsyvät savustimessa ihanan meheviksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.

Lue myös Anna.fi: Grillatut makkarat ja perunanyytit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustetut makkarat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.