Reseptit

Chutney

Ainekset

  • 500 g sipuleita
  • 1 kg vihreitä tomaatteja
  • 700 g omenoita
  • 250 g rusinoita
  • 500 g ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl yrtti-valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

Chutney

Ohjeella valmistat noin 2,5 litraa chutneytä.

1. Kuori ja paloittele sipulit. Pese tomaatit ja puolita. Lusikoi tomaateista pois siemenet. Paloittele tomaatit pienemmiksi paloiksi.

2. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja pilko. Nosta kattilaan sipulit, tomaatit, omenat ja rusinat.

3. Lisää kattilaan sokeri, suola ja etikat. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sinapinsiemenet ja jatka keittämistä niin, että seos on paksuhkoa hilloketta. Mausta chutney cayennenpippurilla.

4. Purkita chutney kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä chutney viileässä.

Resepti: Heini Puolakka-Perttula, Ii


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.