Reseptit
yli 60 min

Chutney

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g sipuleita
1 kg vihreitä tomaatteja
700 g omenoita
250 g rusinoita
500 g ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 dl yrtti-valkoviinietikkaa
0.5 dl omenaviinietikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

Ohjeella valmistat noin 2,5 litraa chutneytä.

1. Kuori ja paloittele sipulit. Pese tomaatit ja puolita. Lusikoi tomaateista pois siemenet. Paloittele tomaatit pienemmiksi paloiksi.

2. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja pilko. Nosta kattilaan sipulit, tomaatit, omenat ja rusinat.

3. Lisää kattilaan sokeri, suola ja etikat. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sinapinsiemenet ja jatka keittämistä niin, että seos on paksuhkoa hilloketta. Mausta chutney cayennenpippurilla.

4. Purkita chutney kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä chutney viileässä.

Resepti: Heini Puolakka-Perttula, Ii

Keskustelu

Kommentoi juttua: Chutney

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X