Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsachutney

Kesäkurpitsachutney syntyy keltaisista tai vihreistä kesäkurpitsoista. Miedon makuisen kesäkurpitsan seuraan sopivat tujutkin mausteet.

Ainekset

  • 2 isoa (noin 700 g) keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 isoa sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl korianterinsiemeniä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 pieni kuivattu chili
  • 1 ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja poista pehmeät siemenosat. Kuutioi kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi ja nosta suureen siivilään. Ripottele pinnalle suola. Anna seistä tunnin ajan, kunnes kesäkurpitsat luovuttavat kunnolla nestettä. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa pyyhkeen välissä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää joukkoon kuivatut mausteet. Anna kuumentua, jotta mausteet luovuttavat makua. Lisää kattilaan kesäkurpitsat, sipulit ja raastettu inkivääri. Kääntele hetken aikaa, jotta maut sekoittuvat. Lisää kattilaan omenaviinietikka ja keitä aineksia 20 minuuttia.

3. Lisää joukkoon kokonainen pieni chili sekä sokeri, ja keitä chutneyta miedolla lämmöllä noin tunti tai, kunnes seos muuttuu hillomaiseksi. Sekoittele välillä. Poista chili.

4. Kaada chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä kesäkurpitsachutney viileässä.

Kokeile myös muita chutneyreseptejä: Chutney Tomaattichutney Karviaischutney Ruoka.fi: Chutney hodareille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsachutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.