Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kebabpatonki ja punaherukkachutney

Luvattoman herkulliset kebabpatongit saavat seurakseen makean kirpeää punaherukkachutneya.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 vehnäpatonkia

Täyte:

  • 200 g valmiita kebablastuja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl chilikastiketta
  • 10 miniherkkukurkkua
  • kourallinen rucolaa

Valkosipulikastike:

  • 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl majoneesia
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua minttua

PUNAHERUKKAKARPALOCHUTNEY:

  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 dl pakastepunaherukoita

Valmistusohje

Kebabpatonki ja punaherukkachutney valmistuu näin:

1. Valmista ensin chutney. Kuori omena ja sipuli. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset, paitsi punaherukat kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää herukat ja keitä vielä muutama minuutti. Siirrä puhtaaseen purkkiin, sulje heti kannella ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna kebablastut pienessä öljytilkassa paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon chilikastike ja sekoita ainekset. Halkaise miniherkkukurkut. Sekoita valkosipulikastikkeen ainekset.

3. Pirskota patonkien päälle kevyesti vettä. Lämmitä 175 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Halkaise leivät pituussuunnassa. Täytä chutneylla, lämpimillä kebablastuilla, rucolalla ja herkkukurkuilla. Viimeistele kebabpatonki ja punaherukkachutney valkosipulikastikkeella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 21/17.

Patonki maistuu myös näillä täytteillä:

McPatonki

Patonki pikkelöidyillä kasviksilla

ahven banh mi -leipä

Ahven Banh mi -patonki

sienlileipä

Sienileipä

Ruoka.fi: Täytetyt patongit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kebabpatonki ja punaherukkachutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.