Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Couscous-lisuke

Couscous-lisuke sopii liha-, kana- tai kalaruokien kaveriksi. Couscous-ryyneistä tai bulgur-vehnästä tehty salaatti on paitsi mainio lisuke myös jogurttikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kanssa kokonainen ateria.  Couscousryynien sijaan lisukkeen voi valmistaa bulgur-vehnästä tai kotimaisista tilatuotteista, kuten Malmgårdin viljariiseistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Couscous-lisuke

5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 dl couscous-ryynejä
1 silputtu punasipuli
öljyä paistamiseen
200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
100 g pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
½ dl silputtua minttua
½ dl silputtua lehtipersiljaa
puolikas kuutioitu kurkku

Kastike

0.5 dl öljyä
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl ruokosokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

marinoituja kasviksia (munakoiso, kesäkurpitsa, paprika)
paahdettuja keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, suola ja öljy. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon couscous. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää kuullotettu punasipuli ja muut ainekset.

2. Sekoita kastikeainekset ja lisää se maustamaan seosta. Tarjoa couscous-lisäke marinoitujen kasvisten ja paahdettujen tomaattien kanssa.

Katso myös: Marokkolainen sitruunakana

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Marokkolaisia makuja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Couscous-lisuke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X