Reseptit
30-60 min
6

Couscous-lisäke

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 dl couscous-ryynejä
1 silputtu punasipuli
öljyä paistamiseen
200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
100 g pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
½ dl silputtua minttua
½ dl silputtua lehtipersiljaa
puolikas kuutioitu kurkku

Kastike

0.5 dl öljyä
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl ruokosokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

marinoituja kasviksia (munakoiso, kesäkurpitsa, paprika)
paahdettuja keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Couscous-lisäke sopii liha-, kana- tai kalaruokien lisäkkeeksi tai sellaisenaan tarjottavaksi. Couscousryynien sijaan lisäkkeen voi valmistaa bulgur-vehnästä tai kotimaisista tilatuotteista, kuten Malmgårdin viljariiseistä.

1. Kiehauta vesi, suola ja öljy. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon couscous. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää kuullotettu punasipuli ja muut ainekset.

2. Sekoita kastikeainekset ja lisää se maustamaan seosta. Tarjoa couscous-lisäke marinoitujen kasvisten ja paahdettujen tomaattien kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Couscous-lisäke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X