Couscous-lisuke
Couscous-lisuke sopii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeeksi.Couscous-ryyneistä tai bulgur-vehnästä tehty salaatti on paitsi mainio lisuke myös jogurttikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kanssa lokonainen ateria. Couscousryynien sijaan lisäkkeen voi valmistaa bulgur-vehnästä tai kotimaisista tilatuotteista, kuten Malmgårdin viljariiseistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Couscous-lisuke
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 5 dl couscous-ryynejä
- 1 silputtu punasipuli
- 1-2 rkl öljyä paistamiseen
- 200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
- 100 g pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
- ½ dl silputtua minttua
- ½ dl silputtua lehtipersiljaa
- ½ kuutioitu kurkku
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 1 tl ruokosokeria
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- marinoituja kasviksia (munakoiso, kesäkurpitsa, paprika)
- paahdettuja keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
- 2 dl turkkilaista jogurttia
Valmistusohje
Couscous-lisuke valmistuu näin helposti:
1. Kiehauta vesi, suola ja öljy. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon couscous. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää kuullotettu punasipuli ja muut ainekset.
2. Sekoita kastikeainekset ja lisää se maustamaan seosta. Tarjoa couscous-lisuke turkkilaisen jogurtin, marinoitujen kasvisten ja paahdettujen tomaattien kanssa.
Vinkki: Couscous maistuu esimerkiksi marokkolaisen sitruunakanan lisukkeena.
Lue myös Anna.fi: Kokeile marokkolaisia makuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Couscous-lisuke