couscous-lisuke
Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Couscous-lisuke

Couscous-lisuke sopii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeeksi.Couscous-ryyneistä tai bulgur-vehnästä tehty salaatti on paitsi mainio lisuke myös jogurttikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kanssa lokonainen ateria.  Couscousryynien sijaan lisäkkeen voi valmistaa bulgur-vehnästä tai kotimaisista tilatuotteista, kuten Malmgårdin viljariiseistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Couscous-lisuke

5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 dl couscous-ryynejä
1 silputtu punasipuli
öljyä paistamiseen
200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
100 g pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
½ dl silputtua minttua
½ dl silputtua lehtipersiljaa
puolikas kuutioitu kurkku

Kastike

0.5 dl öljyä
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl ruokosokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

marinoituja kasviksia (munakoiso, kesäkurpitsa, paprika)
paahdettuja keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Couscous-lisuke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X