
Dippivihannekset
Dippivihannekset kootaan näyttävästi tarjoiluvadille. Kasvistarjotin on upean näköinen myös juhlapöydässä. Esivalmistelut on helppo tehdä etukäteen. Valitse mieleisiä vihanneksia ja kasviksia sekä muita tarjottavia tarjottimelle. Dippaile suolaisen makeaan porkkanadippiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Dippivihannekset
- 300 g porkkanoita
- 250 g minikurkkuja
- 1 prk viininlehtikääryleitä (280 g)
- 1 prk kalamataoliiveja (350/185 g)
- 100 g saksanpähkinöitä
- 140 g parapähkinöitä
- 250 g eri värisiä kirsikkatomaatteja
- 1 maalaisleipä
- 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Porkkanadippi
- 200 g porkkanoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl mustapippuria
- 250 g maustamatonta turkkilaista jogurttia tai kasvimaitopohjaista jogurttia
- 100 g suolapähkinöitä
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Dippivihannekset valmistuvat näin helposti:
- Dippivihannekset ovat herkullinen tarjottava naposteluun ja juhlapöytään. Tee ensin porkkanadippi. Kuori ja kuutioi 200 grammaa porkkanoita pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja vähän ruskistuneet. Anna jäähtyä.
- Laita kaikki dipin ainekset eli paahdetut porkkanat, 250 grammaa maustamatonta turkkilaista jogurttia tai kasvimaitopohjaista jogurttia, sata grammaa suolapähkinöitä sekä kaksi ruokalusikallista sitruunamehua tehosekoittimeen ja soseuta tasainen kastike. Mausta maun mukaan suolalla. Lusikoi dippi kulhoon.
- Valmistele dippivihannekset. Kuori ja pese 300 grammaa porkkanoita. Leikkaa pitkiksi paloiksi.
- Pese 250 grammaa minikurkkuja ja 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja halkaise ja jätä osa kokonaiseksi. Valuta yhdestä tölkistä kalamataoliiveja liemi.
- Leikkaa yksi maalaisleipä viipaleiksi ja paahda pannulla öljyssä kullanruskeiksi.
- Asettele kaikki dippivihannekset, yksi tölkki viininlehtikääryleitä ja valutetut oliivit, 140 grammaa parapähkinöitä, 100 grammaa saksanpähkinöitä sekä porkkanadippi ja leipäviipaleet kauniisti esille. Dippaile ja nauti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/20.
Katso myös: Nopea ja edullinen juhlien noutopöytä – nappaa 9 ideaa!
Anna.fi/ruoka: Juureslastut ja dippi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dippivihannekset