Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dippivihannekset

Dippivihannekset kootaan näyttävästi tarjoiluvadille. Kasvistarjotin on upean näköinen myös juhlapöydässä. Esivalmistelut on helppo tehdä etukäteen. Valitse mielei­siä vihanneksia ja kasviksia sekä muita tarjottavia tarjottimelle. Dippaile suolai­sen makeaan porkkanadippiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Dippivihannekset

  • 300 g porkkanoita
  • 250 g minikurkkuja
  • 1 prk viininlehtikääryleitä (280 g)
  • 1 prk kalamataoliiveja (350/185 g)
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 140 g parapähkinöitä
  • 250 g eri värisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 maalaisleipä
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Porkkanadippi

  • 200 g porkkanoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl mustapippuria
  • 250 g maustamatonta turkkilaista jogurttia tai kasvimaitopohjaista jogurttia
  • 100 g suolapähkinöitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Dippivihannekset valmistuvat näin helposti:

  1. Dippivihannekset ovat herkullinen tarjottava naposteluun ja juhlapöytään. Tee ensin porkkanadippi. Kuori ja kuutioi 200 grammaa porkkanoita pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja vähän ruskistuneet. Anna jäähtyä.
  2. Laita kaikki dipin ainekset eli paahdetut porkkanat, 250 grammaa maustamatonta turkkilaista jogurttia tai kasvimaitopohjaista jogurttia, sata grammaa suolapähkinöitä sekä kaksi ruokalusikallista sitruunamehua tehosekoittimeen ja soseuta tasainen kastike. Mausta maun mukaan suolalla. Lusikoi dippi kulhoon.
  3. Valmistele dippivihannekset. Kuori ja pese 300 grammaa porkkanoita. Leikkaa pitkiksi paloiksi.
  4. Pese 250 grammaa minikurkkuja ja 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja halkaise ja jätä osa kokonaiseksi. Valuta yhdestä tölkistä kalamataoliiveja liemi.
  5. Leikkaa yksi maalaisleipä viipaleiksi ja paahda pannulla öljyssä kullanruskeiksi.
  6. Asettele kaikki dippivihannekset, yksi tölkki viininlehtikääryleitä ja valutetut oliivit, 140 grammaa parapähkinöitä, 100 grammaa saksanpähkinöitä sekä porkkanadippi ja leipäviipaleet kauniisti esille. Dippaile ja nauti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/20.

Katso myös: Nopea ja edullinen juhlien noutopöytä – nappaa 9 ideaa!

Anna.fi/ruoka: Juureslastut ja dippi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dippivihannekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.