Reseptit
12
Kiitos

Donitsikakku rahka-sitruunatahnatäytteellä

Jättidonitsi! Tämän kakun voisi syödä yhdeltä istumalta, niin herkullista se on. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1 dl piimää
1 dl sokeria
3/4 dl sulatettua kookosöljyä tai ruokaöljyä
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori

Täyte

200 g maustamatonta maitorahkaa
1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia

Koristelu

2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
pari tippaa elintarvikeväriä
strösseliä

Valmistusohje

  1. Tarvitset 1 l:n vetoisen rengasvuoan.
  2. Sekoita kevyesti piimä, sokeri, sulatettu rasva tai öljy ja kananmuna sekaisin kulhossa.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne kulhoon. Sekoita ainekset kevyesti yhteen.
  4. Suihkuta vuokasprayllä litran vetoinen rengasvuoka tai valele se ruokaöljyllä hyvin. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 170 asteessa noin 25–30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leikkuulaudalle.
  5. Sekoita rahka ja lemon curd yhteen, lusikoi pursotinpussiin. Leikkaa donitsikakku halki ja pursota täytettä kakun sisään. Nosta leikattu kansi päälle.
  6. Tee pikeeri sekoittamalla tomusokerin joukkoon elintarvikeväri ja sitruunan tai appelsiiinin mehu. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi pursotinpussiin. Pursota donitsikakun päälle raitoja. Koristele strösselillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Donitsikakku rahka-sitruunatahnatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X