Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermakuorrutus kakkuun

Tällä ohjeella saat kauniin sileän kermakuorrutuksen kakkuun. Salaisuus on vaniljakreemijauhe, joka jämäköittää vispikerman. Kuorrutteen kaava on seuraava: 2 dl vispikermaa kohden lisätään 0,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja 1 rkl sokeria. Muista siis mitoittaa kuorrutteen määrä kakkusi kokoon sopivaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Kermakuorrutus kakkuun (peruskaava)

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
  • violettia tai valkoista pastaväriä

Valmistusohje

Kermakuorrutus kakkuun valmistuu helposti näin:

  1. Lisää sokeri ja halutessasi violettia tai valkoista pastaväriä vatkaamattomaan kermaan.
  2. Vatkaa kerma levitettäväksi. Varo ylivatkaamista: kermaa työstetään vielä kakun päällä, jolloin se voi muuttua helposti rakeiseksi.
  3. Sihtaa vaniljakreemijauhe kerman sekaan vatkauksen lopussa muutamassa erässä.
  4. Tasaisimman kuorrutuksen saat pyörivällä kakkualustalla, lastalla ja raapalla. Kermakuorrutus ei tue kakkua, joten hyydytä täytteet kunnolla jo edellisenä päivänä, jotta ne eivät pursuile pohjien väleistä.

Vinkki! Esimerkiksi 20 cm vuokaan leivottuun kakkuun tarvitset 6 dl kermaa, 1,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja 3 rkl sokeria.

Vinkki! Jos haluat hohtavan valkoisen kakun, tippa violettia pastaväriä taittaa kerman keltaisuutta valkoiseen. Myös valkoista väriä voi käyttää kerman värjäämiseen.

Vispikermasta saa jämäkkää vaniljakreemin avulla.

Lue myös Anna.fi: Suklaa-tuorejuustokuorrute muffineille ja brownies-kakuille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermakuorrutus kakkuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.