Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku on mehevä kuivatuilla hedelmillä maustettu jouluklassikko. Perinteiseen tapaan runsaasti hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä englantilaiskakku saa mehevyytensä tilkkasesta aromaattista alkoholia, jonka voi korvata myös kirsikoiden liemellä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Englantilainen hedelmäkakku:

3 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja cocktailkirsikoita
200 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl konjakkia tai manteli- tai appelsiinilikööriä
kirsikoiden lientä
Mainos

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja korppujauhota vuoka. Jos haluat antaa kakkuja lahjaksi,
tee ne pieniin annosvuokiin.

2. Silppua kuivatut hedelmät, pähkinät ja liemestä valutetut kirsikat. Hedelmiksi sopivat aprikoosit,
luumut, viikunat, taatelit, omenat ja päärynät sekä hillotut appelsiininkuoret tai hillottu inkivääri.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen sekä silputut hedelmät ja pähkinät.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää seos sekä nesteet taikinaan.

4. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin. Paista englantilaista hedelmäkakkua 175 asteessa noin tunti.

Katso myös: Karpalo-valkosuklaakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X