Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku 

60+
min
1
30 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

3 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja cocktailkirsikoita
200 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl konjakkia tai manteli- tai appelsiinilikööriä
kirsikoiden lientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen,
voitele ja korppujauhota vuoka.
Jos haluat antaa kakkuja lahjaksi,
tee ne pieniin annosvuokiin.

2. Silppua kuivatut hedelmät,
pähkinät ja liemestä valutetut
kirsikat. Hedelmiksi sopivat aprikoosit,
luumut, viikunat, taatelit,
omenat ja päärynät sekä hillotut
appelsiininkuoret tai hillottu
inkivääri.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää
munat yksitellen hyvin sekoittaen
sekä silputut hedelmät ja pähkinät.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri
jauhoihin ja lisää seos sekä nesteet
taikinaan.

4. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin.
Paista 175 asteessa noin tunti.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
01.09.2010
Kotiliesi
  • 1