Englantilainen hedelmäkakku
Englantilainen hedelmäkakku on mehevä kuivatuilla hedelmillä maustettu jouluklassikko. Perinteiseen tapaan runsaasti hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä englantilaiskakku saa mehevyytensä tilkkasesta aromaattista alkoholia, jonka voi korvata myös kirsikoiden liemellä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Englantilainen hedelmäkakku:
- 3 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja cocktailkirsikoita
- 200 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl konjakkia tai manteli- tai appelsiinilikööriä
- kirsikoiden lientä
Valmistusohje
Englantilainen hedelmäkakku leivotaan helposti näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja korppujauhota vuoka. Jos haluat antaa kakkuja lahjaksi, tee ne pieniin annosvuokiin.
2. Silppua kuivatut hedelmät, pähkinät ja liemestä valutetut kirsikat. Hedelmiksi sopivat aprikoosit, luumut, viikunat, taatelit, omenat ja päärynät sekä hillotut appelsiininkuoret tai hillottu inkivääri.
3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen sekä silputut hedelmät ja pähkinät. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää seos sekä nesteet taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin. Paista englantilainen hedelmäkakku 175 asteessa. Aikaa kuluu noin tunti.
Vinkki: Kakku vain paranee vanhetessaan, kun maut tiivistyvät ja hedelmät kostuttavat kakun. Katso myös, miten tehdään Christmas pudding, aito englantilainen joulukakku tai -vanukas.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot punssilla maustetun hedelmäkakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku
kauanko pieniä annosvuokia pidetään uunisssa ???
Tosi hyvä