Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-pastasalaatti piknikille

Feta-pastasalaatti on kevyt, peston maustama salaatti, joka sopii mainiosti piknik-evääksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-pastasalaatti:

  • 400-500 g kierteistä fusillipastaa
  • vettä, suolaa
  • 4 rkl extra virgin -oliiviöljyä tai virgino -rypsiöljyä
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • hienonnettua persiljaa tai oreganoa
  • keitettyjä herneitä
  • (tomaattia, kurkkua)
  • 250 g fetajuustoa
  • pestoa

Valmistusohje

Feta-pastasalaatti piknikille valmistuu näin helposti:

  1. Korkkiruuvimaisesti kierteinen makaroni, fusilli, on erinomainen kylmänä salaattina, sillä sen uurteiseen pintaan tarttuu runsaasti maukasta salaatinkastiketta. Keitä tavalliset, värilliset tai täysjyväjauhoista valmistetut fusillit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä noin 7-10 minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa kannelliseen astiaan. Sekoita joukkoon pari lusikallista öljyä.
  2. Silppua valkosipulinkynnet ja persilja tai oregano ja sekoita ne öljyyn. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike pastan joukkoon. Anna jäähtyä. Sulje kannellinen astia ja pakkaa feta-pastasalaatti piknikille kylmälaukkuun.
  3. Lisää vasta piknikpaikalla salaattiin purkillinen fetajuustoa, keitetyt herneet ja jos haluat pieniksi kuutioitua tomaattia ja kurkkua. Tarjoa feta-pastasalaatti peston ja kylmällä tabascolla maustetun tomaattimehun kanssa. Voit myös sekoittaa peston pastan joukkoon jo valmiiksi ennen retkeä.

Katso myös: Piknik-ruokaa eväsretkelle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lomapäivän piknik-herkut viimeistellään grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-pastasalaatti piknikille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.