
Gluteeniton mustikkapiirakka
Gluteeniton mustikkapiirakka syntyy helposti Kotilieden ohjeella. Käytä gluteenittomaan piirakkapohjaan gluteenitonta leipäjauhoseosta. Kermaviili tekee mustikkapiirakan täytteesta mehevää ja herkullista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton mustikkapiirakka
- 75 g leivontamargariinia tai voita
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä tai mehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 ¼ dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
mustikkapiirakan täyte:
- 2 dl mustikoita
- 1 tlk kermaviiliä
- 1/4 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tai vaniljasokeria
Valmistusohje
Gluteeniton mustikkapiirakka syntyy näin:
1. Vatkaa sokeri pehmeään rasvaan. Lisää muut aineet.
2. Jäähdytä gluteeniton piirakkataikina jääkaapissa. Taputtele taikina jauhoseoksen avulla piirasvuokaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja muna kermaviiliin.
4. Levitä kermaviiliseos piirakkapohjan päälle ja mustikat kermaviiliseoksen päälle. Kypsennä gluteeniton mustikkapiirakka uunissa 175 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Vinkki: Jos haluat gluteenittomasta taikinasta kuohkeamman, voit korvata veden munalla ja lisätä jauhoseokseen 1/4 tl leivinjauhetta.
Katso myös: Keliaakikko paljastaa: Nämä ovat parhaat gluteenittomat herkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Gluteenittomat leivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton mustikkapiirakka