Appelsiini-rahkapiirakka
Appelsiini-rahkapiirakka on supermehevä, sillä rahkaa on sekä pohjassa että täytteessä. Maku on yhtä aikaa täyteläinen ja kirpakan makea.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunarahkaa
Täyte
- 150 g sitruunarahkaa
- 2 appelsiinin raastettu kuori
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1 ½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
- 25 g voita
Koristeeksi
- 2 appelsiinia viipaloituna
Valmistusohje
Appelsiini-rahkapiirakka valmistuu helposti näin:
- Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja tomusokeri. Lisää rahka ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan reikiä. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Siirrä loppu rahka kulhoon. Pese appelsiinit huolella ja raasta kuoret rahkan joukkoon. Lisää kananmunat, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljatahna. Vatkaa ainekset tasaiseksi. Lisää appelsiinimehu ja sulatettu voi. Sekoita ainekset. Valuta seos piirakkapohjalle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä piirakka leivinpaperiarkilla viimeisten 15 minuutin ajaksi, jotta piirakan reunat eivät tummu liikaa. Nosta hieman hytisevä appelsiini-rahkapiirakka ritilälle jäähtymään. Jäähtyessään piirakka hyytyy kokonaisuudessaan.
Vinkki! Tarjoa appelsiini-rahkapiirakka vaahterasiirappi-mantelilatten kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.
Lue myös Anna.fi: Persikka-rahkapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-rahkapiirakka