Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton rahkapiirakka

Gluteeniton rahkapiirakka leivotaan gluteenittomaan pullataikinaan. Tee koristelut vasta paistamisen jälkeen, niin persikka säilyttää kauniin värinsä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Gluteeniton rahkapiirakka

  • 50 g voita
  • 1 ¼ dl maitoa
  • 12 ½ g tuorehiivaa
  • 2 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 ½-5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl psylliumia

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristelu

  • 3 tölkkipersikan puolikasta

Valmistusohje

Gluteeniton rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sulata 50 grammaa voita ja siirrä sivuun. Lämmitä 1 1/4 desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi. Murenna kulhoon neljäsosa pakettia eli 12 1/2 grammaa tuorehiivaa ja sekoita maidon kanssa tasaiseksi, kunnes hiiva liukenee. Lisää kaksi teelusikallista kardemummaa, 1/4 teelusikallinen suolaa, 3/4 desilitraa fariinisokeria ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita 4 1/2-5 desilitraa gluteenitonta jauhoseosta ja teelusikallinen psylliumia kulhossa sekaisin. Lisää puolet jauhoseoksesta muutamassa erässä ja sekoita välissä. Lisää voisula.
  3. Jatka sekoittamista ja lisää loput jauhoista hiljalleen koko ajan sekoittaen. Taikinan tulee olla pehmeämpää kuin perinteisen pullataikinan, sillä gluteeniton pulla on helposti kuivaa. (Myös gluteenittomissa jauhoissa on merkistä riippuen eroja.)
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset eli 250 grammaa maitorahkaa, desilitra kuohukermaa, kolme kananmunaa, desilitra sokeria ja kaksi ruokalusikallista sitruunamehua kulhossa tasaiseksi. Levitä pehmeä taikina lusikan avulla voidellun piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.
  5. Paista gluteeniton rahkapiirakka 200 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia, kunnes täyte on lähes hyytynyt. Jos reunat tummuvat paiston aikana liikaa, peitä piirakka loppuajaksi leivinpaperilla. Nosta jäähtymään, täyte jähmettyy lisää jäähtyessään.
  6. Lisää päälle kolme viipaloitua persikanpuolikasta. Voit halutessasi lisätä persikanpuolikkaat ennen paistoa täytteen sekaan tai vasta paiston jälkeen.

Vinkki! Leivo tarjolle myös perinteinen rahkapiirakka.

gluteeniton rahkapiirakka

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkullisen gluteenittoman kääretortun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.