Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persikka-rahkapiirakka

Persikka-rahkapiirakka on klassikko. Sen herkullisuuden salaisuus piilee makoisassa mantelissa. Mantelipohja on rapea ja rahkatäyte pehmoinen ja makea.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Persikka-rahkapiirakka, pohja

  • 150 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 80 g mantelijauhetta

Persikka-rahkapiirakka, täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 200 g persikoita sokeriliemessä

Valmistusohje

Persikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Ota 150 grammaa voita ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa puoli desilitraa sokeria ja puoli desilitraa fariinisokeria kul­hoon ja lisää pehmeä voi nokareina. Sekoita voi ja sokerit tasaiseksi tah­naksi. Lisää yksi kananmuna ja sekoita se voimakkaasti joukkoon. Lisää kolme desilitraa vehnäjauhoja ja 80 grammaa mantelijauhoja kerralla ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisi­ja 28 cm) ja painele taikina vuokaan. Jos taikinaa jää yli, käytä se piirakan koristeluun.

2. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja nosta vuoka 175 asteeseen uunin keskitasolle esipaistumaan 8–10 mi­nuutiksi. Ota piirakkapohja pois uu­nista ja nosta lämpötila 200 astee­seen.

3. Sekoita 200 grammaa maitorahkaa ja 200 grammaa vaniljarahkaa, 1 1/2 desilitraa sokeria ja kaksi kananmunaa tasaiseksi seokseksi. Valuta sokeri­liemi persikoista. Leikkaa 200 grammaa persikoita ohuiksi viipaleiksi niin, että ne jää­vät kiinni toisiinsa persikan toisesta päästä.

4. Kaada täyte vuokaan ja asettele päälle persikanpuolikkaat. Muotoi­le ylijääneestä taikinasta koristeita piirakan päälle. Paista piirakkaa 35– 40 minuuttia. Tarjoa persikka-rahkapiirakka jäähtyneenä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi

Lue myös Anna.fi: Rahkamurupiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persikka-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.