Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka leivotaan yhtä helposti kuin tavallinenkin versio. Viimeistele raikas raparperipiirakka kuohkealla vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Gluteeniton raparperipiirakka, pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Gluteeniton raparperipiirakka, täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljasokeria

Gluteeniton raparperipiirakka. pinnalle

  • ½ l raparperia pieninä viipaleina
  • ½ dl fariinisokeria

Valmistusohje

Gluteeniton raparperipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa 125 grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaksi ja puoli desilitraa gluteenittomia jauhoja, puoli desilitraa perunajauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Sekoita vaahdon joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Painele taikina jauhoitetun käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen ainekset. Yhdistä 500 grammaa maitorahkaa, yksi ja puoli desilitraa kermaa, kaksi kananmunaa, puolikkaan sitruunan mahu ja teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  4. Leikkaa puoli litraa raparpereja viipaleiksi ja ripottele ne rahkatäytteen päälle. Ripottele raparperien päälle puoli desilitraa fariinisokeria. Myös tavallinen sokeri sopii tähän.
  5. Paista gluteeniton raparperipiirakka 175 asteessa 45–50 minuuttia.

Lue myösGluteeniton marjapiirakka maistuu kaikille – nappaa talteen neljä suosittua ohjetta

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton sitruunakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton raparperipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.