
Numerokakku syntymäpäiväsankarille
Maukas gluteeniton kakkupohja muokkautuu moneksi. Leivo numerokakku syntymäpäiväsankarin omilla numeroilla. Numerot voi printata jutun lopusta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton täytekakkupohja
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl kookosjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl ksantaania
- 1 tl psylliumia
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa (kuohukermaa)
Numerokakku, pohja
- 2 annosta gluteenitonta täytekakkutaikinaa (kts.yltä)
Numerokakku. kostutus
- 3 dl maitoa (tavallinen tai kookos)
- 2 tl vaniljasokeria
Numerokakku, kuorrutus
- 3,3 dl:n purkki kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- 100 g valkosuklaata
Numerokakku, koristelu
- macaroonleivoksia, marjoja, marenkia ja yrttejä
Valmistusohje
Numerokakku leivotaan helposti näin:
- Kahta numeroa varten tee kakkupohja tuplana eli kahteen vuokaan. Silloin siitä tulee noin 20 annosta. Yksi annos kakkutaikinaa on noin 10 hengen kakkuun, mutta saat vain yhden numeron.
- Tee kakkupohjat. Ota voi ja kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Voin voi ottaa jo edellisenä päivänä pöydälle pehmenemään. Tärkeää on, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten taikinan joukkoon.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja siivilöi ne tiheän siivilän läpi taikinan joukkoon. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia, että jauhot sekoittuvat hyvin taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja jatka vatkaamista vielä noin 30 sekuntia.
- Numerokakkua varten tarvitset 2 kpl 23 x 29 cm:n suorakaiteen muotoista vuokaa, esim. lasagnevuokaa. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala vuoan pohjalle ja voitele reunat hyvin.
- Lusikoi taikina vuokaan. Paista 140 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia. Korkea kakkupohja vaatii pidemmän paistoajan ja laakea lyhyemmän. Kokeile kypsyyttä tikulla. Gluteeniton kakkutaikina paistetaan miedommalla lämmöllä kuin tavallinen vehnäjauhoista tehty kakkupohja, joten sen kypsyminen vie kauemmin aikaa.
- Jäähdytä ja irrota kakku vuoasta. Nosta pohja jääkaappiin yöksi. Voit myös pakastaa pohjat. Kakun koristelu onnistuu paremmin täysin kylmään kakkupohjaan, koska silloin kakkupohjasta ei lähde niin paljon murua. Valmista toinen kakkupohja samalla lailla.
- Printtaa reseptin lopusta haluamasi numerot A3-kokoiselle paperille ja leikkaa paperista muotti. Aseta muotti kakkupohjan päälle ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi numero. Nosta tarjoilualustalle ja kostuta kakkupohjat. Ylimääräisen kakkupohjan voi murustaa ja tehdä siitä cake pops -tikkareita.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Lisää vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe koko ajan vatkaten.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaa seokseen kevyesti nuolijalla sekoittaen. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota kakkupohjien päälle. Koristele numerokakku haluamallasi tavalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Numerokakku syntymäpäiväsankarille