Gourmetpizzat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 5 dl vehnähiivaleipäjauhoja
Tomaattisose:
- 1 dl tomaattipyreetä
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- oreganoa
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Täytevaihtoehtoja:
- 1. ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaattia
- 2. artisokkaa ja kirsikkatomaattia
- 3. vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia
- 4. katkarapuja ja simpukoita
- 5. salamia ja kirsikkatomaattia
pinnalle:
- oreganoa
- 150 g juustoraastetta
- 100 g sinihomejuustomurua
koristeeksi:
- rucolaa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.
2. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Tee sillä välin tomaattisose sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa.
3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla pieniä pyöreitä kappaleita.
4. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte. Ripota päälle oreganoa ja juustoraastetta. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Korista rucolalla tai basilikalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gourmetpizzat