Reseptit
4
Kiitos

Grillattu kasvis-juustosalaatti

Kokeile salaattia vaihteeksi grillattuna. Siniho­mejuusto antaa ihanaa suolai­suutta satokauden kasviksesta koottuun lämpimään salaattiin. Jos et jaksa val­mistaa balsami­cosiirappia itse, osta se valmiina kaupasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu kasvis-juustosalaatti:

1 dl balsamicoetikasta tehtyä siirappia (tee itse keittämällä 1 osa balsamicoa, 1 osa sokeria ja 2 osaa vettä) tai osta valmista
noin 1 kg kesäkurpitsaa
2 persikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl tuoretta basilikaa
100 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita pieneen kattikaan 1 osa balsamicoa, 1 osa sokeria ja 2 osaa vettä. Keitä niin kauan kunnes jäljellä on noin 2 rkl. Keittoaika on noin 10–15 minuuttia.

2. Pese ja leikkaa noin 1 kg kesäkurpitsaa ohuiksi viipaleiksi. Pese ja halkaise 2 persikkaa ja ota kivet pois. Mausta kesäkurpitsat ja persikat, 2 rkl  oliiviöljyä, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

3. Grillaa kesäkurpitsaviipaleita ja persikoita 3–4 minuuttia, tai kunnes niihin tulee grilliraidat.
4. Leikkaa persikat 3–4 lohkoon ja asettele kesäkurpitsaviipaleiden kanssa vadille. Lisää lopuksi 2 rkl tuoretta minttua ja 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna sekö 100 g  sinihomejuustoa murustettuna. Pirskottele balsamicosiirappia päälle.

Vinkki: Valitse salaattiin kiinteitä persi­koita niin saat grillattua ne hel­pommin. Jos et jaksa val­mistaa balsami­cosiirappia itse, osta se valmiina kaupasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Grillataan kasviksia – näillä ohjeilla nostat kasvikset pääosaan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu kasvis-juustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X