Reseptit
alle 30 min
4

Grillattu kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on monelle kesän salaatti numero yksi. Nyt se nostetaan päätähdeksi grillaamalla salaatin ainekset - myös fetajuusto.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu kreikkalainen salaatti:

1 iso kerä roomansalaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 vihreä paprika
ripaus sormisuolaa
200 g fetajuustoa
1 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Leikkaa 1 kerä roomansalaattia pitkittäin neljään osaan kannan kanssa. Huuhtele sa­laatit huolella. Huuhtele 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja yksi vihreä paprika. Jaa paprika neljään loh­koon poistaen samalla siemenkodat ja kanta

2. Grillaa salaatit, tomaatit ja papri­kanpalat nopeasti kuumassa grillissä parilan päällä ja nosta ne tarjoilulau­tasille. Mausta kevyesti sormisuolalla. Nosta lopuksi parilalle 200 g  fetajuustoa ja grillaa nopeasti pintaan väri.

3. Jaa fetajuusto sekä yksi desilitra mustia kalamata oliiveja lautasille ja pirskota pinnalle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta fetajuustot kevyesti orega­nolla.

Lue myös: Kreikkalainen salaatti – oikeaoppinen valmistustapa saattaa yllättää

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu kreikkalainen salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X