Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on monelle salaatti numero yksi. Nyt se nostetaan päätähdeksi grillaamalla salaatin ainekset - myös fetajuusto.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu kreikkalainen salaatti:

  • 1 iso kerä roomansalaattia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 vihreä paprika
  • ¼ tl sormisuolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Grillattu kreikkalainen salaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 1 kerä roomansalaattia pitkittäin neljään osaan kannan kanssa. Huuhtele sa­laatit huolella. Huuhtele 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja yksi vihreä paprika. Jaa paprika neljään loh­koon poistaen samalla siemenkodat ja kanta

2. Grillaa salaatit, tomaatit ja papri­kanpalat nopeasti kuumassa grillissä parilan päällä ja nosta ne tarjoilulau­tasille. Mausta kevyesti sormisuolalla. Nosta lopuksi parilalle 200 g  fetajuustoa ja grillaa nopeasti pintaan väri.

3. Jaa fetajuusto sekä yksi desilitra mustia kalamata oliiveja lautasille ja pirskota pinnalle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta fetajuustot kevyesti orega­nolla. Nauti grillattu kreikkalainen salaatti esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Lue myös: Kreikkalainen salaatti – oikeaoppinen valmistustapa saattaa yllättää

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy lämmin feta-punajuurisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu kreikkalainen salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.