Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Grillattu kaali, ihana rouskuva varhaiskaali on herkkujen herkku! Varhaiskaalilohkoihin saa aivan uutta jujua grillissä. Vuohenjuustosta ja jogurtista sekoitettu kastike antaa grillatulle kaalille rutkasti makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu kaali

1 (noin 600 g) varhaiskaali
öljyä grillaamiseen
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mainos

Jogurtti-vuohenjuustokastike gillatulle kaalille:

2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1/2-1 valkosipulinkynsi
100 g vuohenjuustoa
1 tl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

Grillattu kaali valmistetaan näin:

1. Teen ensin kastike. Sekoita kaksi desilitraa maustamatonta turkkilaista jogurttia ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuori 100 g vuohenjuustoa ja muussaa haarukalla pienemmäksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta yksi teelusikallinen punaviinietikkaa, puolella teelusikallisella suolaa ja puolella teelusikallista mustapippuria. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia. Anna maustua kylmässä kaalin valmistuksen ajan.

2. Halkaise 1 varhaiskaali, jätä kanta ja leikkaa lohkoiksi.

3. Grillaa kaalit öljyssä niin, että ne pehmenevät ja hieman tummuvat reunoista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Siirrä tarjoiluastiaan ja lusikoi kastiketta päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: Grillatut perunat kolmella tavalla – näin teet perunoista suussa sulavia!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu kaali-perunasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X