Reseptit
30-60 min
4

Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Nyt grillataan varhaiskaalia! Kaalilohkoihin saa aivan uutta jujua grillissä. Vuohenjuustosta ja jogurtista sekoitettu kastike antaa grillatulle varhaiskaalille rutkasti makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu varhaiskaali:

1 (noin 600 g) varhaiskaali
öljyä grillaamiseen
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Jogurtti-vuohenjuustokastike:

2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1/2-1 valkosipulinkynsi
100 g vuohenjuustoa
1 tl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

1. Teen ensin kastike. Sekoita 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia ja 1 hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuori 100 g vuohenjuustoa ja muussaa haarukalla pienemmäksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta 1 tl punaviinietikkaa, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria. Lisää 2 rkl hienonnettua ruohosipulia. Anna maustua kylmässä kaalin valmistuksen ajan.

2. Halkaise 1 varhaiskaali, jätä kanta ja leikkaa lohkoiksi.

3. Grillaa kaalit öljyssä niin, että ne pehmenevät ja hieman tummuvat reunoista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Siirrä tarjoiluastiaan ja lusikoi kastiketta päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: Grillatut perunat kolmella tavalla – näin teet perunoista suussa sulavia!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X