Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Nyt grillataan varhaiskaalia! Kaalilohkoihin saa aivan uutta jujua grillissä. Vuohenjuustosta ja jogurtista sekoitettu kastike antaa grillatulle varhaiskaalille rutkasti makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu kaali

  • 1 (noin 600 g) varhaiskaali
  • öljyä grillaamiseen
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Jogurtti-vuohenjuustokastike gillatulle kaalille:

  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • ½-1 valkosipulinkynsi
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

Grillattu kaali valmistetaan näin:

1. Teen ensin kastike. Sekoita kaksi desilitraa maustamatonta turkkilaista jogurttia ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuori 100 g vuohenjuustoa ja muussaa haarukalla pienemmäksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta yksi teelusikallinen punaviinietikkaa, puolella teelusikallisella suolaa ja puolella teelusikallista mustapippuria. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia. Anna maustua kylmässä kaalin valmistuksen ajan.

2. Halkaise 1 varhaiskaali, jätä kanta ja leikkaa lohkoiksi.

3. Grillaa kaalit öljyssä niin, että ne pehmenevät ja hieman tummuvat reunoista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Siirrä tarjoiluastiaan ja lusikoi kastiketta päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: Grillatut perunat kolmella tavalla – näin teet perunoista suussa sulavia!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu kaali-perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.