
Grillikasvikset mausteliemessä
Grillikasvikset mausteliemessä ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja, jotka maistuvat herkulta grilliruokien kanssa. Grillatut kasvikset saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Grillikasvikset mausteliemessä:
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- punainen, vihreä ja keltainen paprika
- pienehkö munakoiso
- 1 nippu pikkusipuleita
Marinadi
- 1 sitruunan mehu tai 2 rkl viinietikkaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl rouhittua merisuolaa
- 1 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia ja oreganoa)
Valmistusohje
Grillikasvikset marinadissa tehdään näin:
1. Leikkaa kesäkurpitsat renkaiksi tai pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa munakoiso renkaiksi, ripota pinnalle suolaa ja anna itkettyä noin 10 minuuttia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet. Poista sipuleista varret ja säästä ne vaikka salaattiin.
2. Paahda kasvikset grillissä. Jos haluat paprikoista kuorettomia, pane hiiltyneet paprikat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia, poista sitten kuori.
3. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi kasviksille. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Sekoita välillä.
Katso myös: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu
Katso myös Anna.fi/ruoka: Täydellisesti grillatut kasvikset ovat paras lisuke lihalle ja kalalle – herkullisia myös salaatissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillikasvikset mausteliemessä