Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Grillikasvikset mausteliemessä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pientä kesäkurpitsaa
punainen, vihreä ja keltainen paprika
pienehkö munakoiso
nippu pikkusipuleita

Marinadi

1 sitruunan mehu tai 2 rkl viinietikkaa
2 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
0.5 tl rouhittua mustapippuria
0.5 tl rouhittua merisuolaa
tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia ja oreganoa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsat renkaiksi tai pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa munakoiso renkaiksi, ripota pinnalle suolaa ja anna itkettyä noin 10 minuuttia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet. Poista sipuleista varret ja säästä ne vaikka salaattiin.

2. Paahda kasvikset grillissä. Jos haluat paprikoista kuorettomia, pane hiiltyneet paprikat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia, poista sitten kuori.

3. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi kasviksille. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Sekoita välillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillikasvikset mausteliemessä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X