Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hatsapuri

Hatsapuri on alkujaan georgialainen paimentolaisruoka, josta on lukuisia eri ohjeita. Tässä versiossa hurmaa on pizzamainen kuoritaikina ja kolmen juuston sekoitus.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Hatsapuri, taikina

  • 2 d vettä
  • 2 dl maitoa
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 9 dl vehnäjauhoja

Hatsapuri, täyte

  • 250 g ricottajuustoa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 dl mozzarellajuustoa raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 8 kananmunaa

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Hatsapuri leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kaksi desilitraa vettä ja kaksi desilitraa maitoa. Lämmitä vesi-maitoseos reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon yksi pussi kuivahiivaa, yksi teelusikallinen suolaa, yksi teelusikallinen sokeria sekä kaksi ruokalusikallista öljyä. Alusta noin yhdeksän desilitra vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä tunnin verran.

2. Sekoita 250 grammaa ricottajuustoa, 200 grammaa fetajuustoa ja kaksi desilitraa mozzarellajuustoa sekä yksi kananmuna, puoli teelusikallista suolaa, puoli teelusikallinen rouhittua mustapippuria sekä yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.

3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahdeksaan palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 17 cm:n kokoisiksi pohjiksi. Rullaa taikinaa vastakkaisilta sivuilta siten, että pohjista syntyy soikeita piirakoita, joilla on pienet reunat. Nipistä päät tiukasti kiinni. Jaa täyte piirakoiden päälle. Voitele reunat kananmunalla.

4. Paista hatsapuri uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota piirakat uunista. Paina täytteeseen lusikalla syvennys ja valuta munat varoen syvennyksiin. Valkuaista valuu väistämättä myös pellille, mutta se ei haittaa. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat pehmeitä.

Vinkki! Voit hyvin leipoa hatsapurit ilman kananmunaa, Tällöin riittää 15 minuutin paistoaika.

Lue myös: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – poimi talteen parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Hatsapuripeltipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hatsapuri

Leipuri

Jauhot unohtuneet aineksista?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.