
Haukipihvit
Haukipihvit tarjotaan sitruunalla maustetun muusin kanssa. Hauki on syyttä hyljeksitty kala. Maukas hauki on parhaimmillaan pihveiksi pyöräytettynä. Monitoimikone jauhaa ruodot helposti syötäviksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Haukipihvit
- 600 g haukea jauhettuna
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 4 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Haukipihvit, paistaminen
- 4 rkl rypsiöljyä (tai voin ja öljyn seosta)
Sitruunalla maustettu perunamuhennos
- 1 kg jauhoisia perunoita (esim. Puikula)
- 1 dl keitinvettä
- 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Haukipihvit tehdään helposti näin:
- Ota 600 grammaa haukea ja jauha se monitomikoneessa. Sekoita jauhetun hauen joukkoon kaksi desilitraa kuohukermaa tai kasvikermaa, yksi kananmuna, kaksi teelusikallista raastettua sitruunankuorta, 1 1/2 teelusikallista suolaa, 1/4 teelusikallinen valkopippuria ja neljä ruokalusikallista tilliä. Sekoita kevyesti puuhaarukalla.
- Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Älä tee liian paksuja pihvejä, ettei paistamiseen mene liian kauan aikaa. Paista pihvit rypsiöljyssä lettupannulla molemmin puolin. Paista noin 4 + 4 minuuttia molemmilta puolilta. Voit nostaa pihvit 100 asteiseen uuniin sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Näin ne pysyvät kuumina.
- Tee sitruunalla maustettu perunamuhennos. Pese yksi kilogramma jauhoisia perunoita hyvin. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Säästä vähän keitinvettä. Kuori kuumina kattilaan. Lisää päälle keitinvesi, neljä ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä yksi teelusikallinen suolaa. Murskaa perunanuijalla murskaksi. Tarjoa haukipihvit perunamuhennoksen kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2021.
Lue myös: Tee herkullisia kalaruokia hauesta – katso ohjeet
Lue myös Anna.fi: Kalapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukipihvit
Tuntuu hyvältä ohjeelta. Täytyy kokeilla.