Hedelmiä ja marenkeja, Vadelmakastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 tlk tai säilykepersikoita
- 4 kookasta marenkia tai
- 12 pientä marenkia
- 1 ½ dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
vadelmakastike:
- 2 ½ - 3 dl (200 g) vadelmia
- ½ dl (25 g) tomusokeria
koristeluun:
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Valuta ja kuivaa säilykepersikat ja leikkaa puolikkaat kuudeksi lohkoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota vaahto marenkikuppeihin. Asettele persikkalohkot kermavaahdon päälle.
- Hienonna vadelmat haarukalla kulhossa tomusokerin kanssa. Lisää 3 rkl persikkalientä soseeseen. Painele sose tiheän siivilän läpi, jotta saat kastikkeesta pehmeää. Valuta kastike marenkien päälle. Koristele mintulla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmiä ja marenkeja, Vadelmakastike