Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hehkuviini

Appelsiininen hehkuviini haastaa perinteisen glögin. Hehkuviinin juuret ovat Saksassa, missä sitä tarjotaan Glühweinin nimellä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hehkuviini

  • 1 luomuappelsiini
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 6 neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 3 inkivääriviipaletta (noin 15 g)
  • ¾ l punaviiniä
  • 1 dl rommia tai votkaa

Valmistusohje

Hehkuviini tehdään helposti näin:

1. Pese yksi luomuappelsiini kuumalla vedellä. Kuori se ohuelti kuorimaveitsellä. Puserra mehu talteen.

2. Mittaa puolitoista desilitraa vettä ja kaksi desilitraa sokeria kattilaan. Lisää kattilaan appelsiinin kuorisuikaleet, mehu ja kuusi neilikkaa, kaksi kanelitankoa, kaksi tähtianista ja kolme inkivääriviipaletta. Keitä lientä hiljalleen 10–15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois.

3. Kuumenna mausteliemi ja yksi pullo punaviiniä, mutta älä päästä juomaa kiehumaan. Terästä hehkuviini halutessasi yhdellä desilitralla rommia tai votkaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

Lue myös Anna.fi: Glögin uudet maut – kokeile näitä versioita perinteisestä joulujuomasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hehkuviini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.