Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo juustopiirakka

Tämän helpom­malla ei suolaista piirakkaa voi val­mistaa. Pohja­na toimii tuore­lehtitaikina tai jopa torttutaikina. Raasta jääkaapin juustonkannikat täyttee­seen. Täyteläisen ja pähkinäisen maun salaisuus on muskottipähkinä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Juustopiirakan pohja:

  • 2 x 275 g:n tuorelehtitaikinaa (esim. Lidl)

Täyte:

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl kermaa (tai kerma-maitoa)
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl suolaa
  • 500 g emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

1. Levitä sulaneet taikinat pellille ja rypytä reunat, jotta ne pysyvät paremmin ylhäällä. Sekoita kananmunat, kerma, mausteet ja juustoraaste keskenään hyvin.

2. Kaada juustoseos piirakkapohjan päälle. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta se jääkaappiin ja leikkaa kylmänä paloiksi.

Vinkki: Ruotsalaiset tarjoilevat juustopiirakan mätitahnan kanssa. Kannattaa kokeilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Lisää juuston mehevöittämiä leivonnaisia:

Fetapiirakka koristellaan tomaateilla.

Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

jalapeno-juustoruudut

Jalopeno-juustoruudut

Juustopiirakka

Maukas juustopiirakka

Anna.fiKinkku-sinihomejuustoboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo juustopiirakka

Leena

onkos tämä sen lidlin mainos?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.