Tämän helpommalla ei suolaista piirakkaa voi valmistaa. Pohjana toimii tuorelehtitaikina tai jopa torttutaikina. Raasta jääkaapin juustonkannikat täytteeseen. Täyteläisen ja pähkinäisen maun salaisuus on muskottipähkinä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juustopiirakan pohja:
2 x 275 g:ntuorelehtitaikinaa (esim. Lidl)
Mainos
Täyte:
6 kananmunaa
3 dlkermaa (tai kerma-maitoa)
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tlsuolaa
500 gemmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Levitä sulaneet taikinat pellille ja rypytä reunat, jotta ne pysyvät paremmin ylhäällä. Sekoita kananmunat, kerma, mausteet ja juustoraaste keskenään hyvin.
2. Kaada juustoseos piirakkapohjan päälle. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta se jääkaappiin ja leikkaa kylmänä paloiksi.
Vinkki: Ruotsalaiset tarjoilevat juustopiirakan mätitahnan kanssa. Kannattaa kokeilla.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
onkos tämä sen lidlin mainos?
Kommentoi juttua: Helppo juustopiirakka