Nopeatekoinen kesäkakku syntyy tuoreista marjoista, keksipohjasta ja herkullisesta sitruunavaahdosta.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta
Kasvis
Ainekset
POHJA
100 g
voita tai margariinia
100 g
suolakeksejä
100 g
digestivekeksejä
täyte
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
limetin mehu
2 dl
vispikermaa
pinnalle
250-500 g
tuoreita marjoja
mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja anna hetki jäähtyä. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi, esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu rasva keksien joukkoon, sekoita ja painele massa leivinpaperilla vuoratun piirakka tai uunivuoan pohjalle (20 x 30). Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Sekoita kondensoitu maitoa ja limetin mehua kulhossa vispilällä, kunnes seos paksunee. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele limettivaahto varovaisesti kermavaahdon joukkoon.
3. Levitä kermaseos piirakkapohjan päälle ja nosta kylmään 2–3 tunniksi tekeytymään ennen tarjoilua. Koristele erilaisilla tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kesätorttu