Reseptit
alle 30 min
10

Helppo kesätorttu

Nopeatekoinen kesäkakku syntyy tuoreista marjoista, keksipohjasta ja herkullisesta sitruunavaahdosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

POHJA

100 g voita tai margariinia
100 g suolakeksejä
100 g digestivekeksejä

täyte

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
4 limetin mehu
2 dl vispikermaa

pinnalle

250-500 g tuoreita marjoja
mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Sulata rasva ja anna hetki jäähtyä. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi, esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu rasva keksien joukkoon, sekoita ja painele massa leivinpaperilla vuoratun piirakka­ tai uunivuoan pohjalle (20 x 30). Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Sekoita kondensoitu maitoa ja limetin mehua kulhossa vispilällä, kunnes seos paksunee. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele limettivaahto varovaisesti kermavaahdon joukkoon.

3. Levitä kermaseos piirakkapohjan päälle ja nosta kylmään 2–3 tunniksi tekeytymään ennen tarjoilua. Koristele erilaisilla tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 14/17.

Marjat maistuvat piirakassa:

nopea marjapiirakka

Nopea ja raikas marjapiirakka

punaherukkamasariini

Punaherukka-masariinipiirakka

marjapiirakka

Maisemakahvilan marjapiirakka

Ruoka.fi: Muro-marjapiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo kesätorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X