Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo kesätorttu

Nopeatekoinen kesäkakku syntyy tuoreista marjoista, keksipohjasta ja herkullisesta sitruunavaahdosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

POHJA

  • 100 g voita tai margariinia
  • 100 g suolakeksejä
  • 100 g digestivekeksejä

täyte

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 4 limetin mehu
  • 2 dl vispikermaa

pinnalle

  • 250-500 g tuoreita marjoja
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Sulata rasva ja anna hetki jäähtyä. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi, esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu rasva keksien joukkoon, sekoita ja painele massa leivinpaperilla vuoratun piirakka­ tai uunivuoan pohjalle (20 x 30). Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Sekoita kondensoitu maitoa ja limetin mehua kulhossa vispilällä, kunnes seos paksunee. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele limettivaahto varovaisesti kermavaahdon joukkoon.

3. Levitä kermaseos piirakkapohjan päälle ja nosta kylmään 2–3 tunniksi tekeytymään ennen tarjoilua. Koristele erilaisilla tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 14/17.

Marjat maistuvat piirakassa:

nopea marjapiirakka

Nopea ja raikas marjapiirakka

punaherukkamasariini

Punaherukka-masariinipiirakka

marjapiirakka

Maisemakahvilan marjapiirakka

Ruoka.fi: Muro-marjapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo kesätorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.