
Hernebruschetat
Vihreällä hernehummuksella päällystetty hernebruschetta sopii pikaiseen nälkään, mutta yhtä hyvin saat siitä ihanan alkupalan illalliselle. Piparjuuri tuo makuun mukavaa potkua ja ranskankerma pehmeää pyöreyttä. Lisäksi tarvitset vain hyvää maalaisleipää ja täyteläistä mozzarellajuustoa hernehummuksen rinnalle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Hernehummus:
- 8 viipaletta tuoretta maalaisleipää
- Piparjuuri-hernehummus:
- 3 dl tuoreita tai pakasteherneitä
- 3 rkl ranskankermaa
- 1.5 rkl piparjuuritahnaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 1 (125 g) tuore mozzarellapallo
- herneenversoja
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Jauha teholeikkurissa keitetyt valutetut herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Paahda leivät grillissä tai paahtimessa.
3. Paloittele mozzarella 8 osaan. Sipaise leiville ensin hernesosetta. Nosta päälle mozzarellaviipale ja muutama herneenverso.
4. Valuta leipien päälle juuri ennen tarjoilua loraus oliiviöljyä.
Lue myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hernebruschetat