Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Hernebruschetat

Vihreällä hernehummuksella päällystetty hernebruschetta sopii pikaiseen nälkään, mutta yhtä hyvin saat siitä ihanan alkupalan illalliselle. Piparjuuri tuo makuun mukavaa potkua ja ranskankerma pehmeää pyöreyttä. Lisäksi tarvitset vain hyvää maalaisleipää ja täyteläistä mozzarellajuustoa hernehummuksen rinnalle. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hernehummus:

8 viipaletta tuoretta maalaisleipää
Piparjuuri-hernehummus:
3 dl tuoreita tai pakasteherneitä
3 rkl ranskankermaa
1.5 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mainos

Lisäksi:

1 (125 g) tuore mozzarellapallo
herneenversoja
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Jauha teholeikkurissa keitetyt valutetut herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Paahda leivät grillissä tai paahtimessa.

3. Paloittele mozzarella 8 osaan. Sipaise leiville ensin hernesosetta. Nosta päälle mozzarellaviipale ja muutama herneenverso.

4. Valuta leipien päälle juuri ennen tarjoilua loraus oliiviöljyä.

hernebruschetta

Vihreällä hernehummuksella päällystetty hernebruschetta sopii pikaiseen nälkään. Lisäksi tarvitset vain hyvää maalaisleipää ja täyteläistä mozzarellajuustoa hernehummuksen rinnalle. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hernebruschetat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X