Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hernebruschetat

Vihreällä hernehummuksella päällystetty hernebruschetta sopii pikaiseen nälkään, mutta yhtä hyvin saat siitä ihanan alkupalan illalliselle. Piparjuuri tuo makuun mukavaa potkua ja ranskankerma pehmeää pyöreyttä. Lisäksi tarvitset vain hyvää maalaisleipää ja täyteläistä mozzarellajuustoa hernehummuksen rinnalle. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hernehummus:

  • 8 viipaletta tuoretta maalaisleipää
  • Piparjuuri-hernehummus:
  • 3 dl tuoreita tai pakasteherneitä
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1.5 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 (125 g) tuore mozzarellapallo
  • herneenversoja
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Jauha teholeikkurissa keitetyt valutetut herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Paahda leivät grillissä tai paahtimessa.

3. Paloittele mozzarella 8 osaan. Sipaise leiville ensin hernesosetta. Nosta päälle mozzarellaviipale ja muutama herneenverso.

4. Valuta leipien päälle juuri ennen tarjoilua loraus oliiviöljyä.

hernebruschetta
Vihreällä hernehummuksella päällystetty hernebruschetta sopii pikaiseen nälkään. Lisäksi tarvitset vain hyvää maalaisleipää ja täyteläistä mozzarellajuustoa hernehummuksen rinnalle. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hernebruschetat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.