Bruschetta

Bruschetta on alkupalojen klassikko

Italialainen bruschetta on yksinkertainen alkupala, joka onnistuu jokaiselta kotikokilta. Helpoimmillaan se syntyy vain leivästä, oliiviöljystä ja valkosipulista.

Keittokirjailija Marcella Hazanin mukaan bruschetta on todennäköisesti syntynyt jo muinaisessa Roomassa, kun oliivinkasvattajat maistoivat sadosta saatua oliiviöljyä leipäpalan kanssa.

Nykyään bruschetta voi olla alkuperäistä esikuvaansa runsaampi. Meillä tunnetuin tapa valmistaa bruschettaa lienee tomaatin ja basilikan kera.

vuohenjuustobruschetat

Erilaiset juustot kruunavat herkulliseksi paahdetun leipäpalan. Kokeile vuohenjuustobruschettaa, joka syntyy itse tehdystä krassipestosta ja vuohenjuustoviipaleista.

Kaikenlaiset pestot ovat helppoja päällysteitä bruschetalle. Voit valmistaa erilaisia pestoja itse tai turvautua kaupan valmiisiin tuotteisiin. Kun teet pestoa itse, pääset kokeilemaan erikoisempia makuja. Esimerkiksi kesäkaalipesto on maukas ja kauniinvärinen täyte leivälle.

bruschetta

Herneistä syntyvä hummus on hienostuneen raikas ja mainio kumppani paahdetulle leivälle. Hummuksella sivellyt hernebruschetat viimeistellään mozzarellaviipaleilla.

Bruschetan päällä maistuu myös monenlaiset lihat. Ilmakuivattu kinkku sopii italialaiselle alkupalaleivälle täydellisesti, mutta myös lampaanpaisti on oiva vaihtoehto. Illanistujaisia varten voitkin valmistaa bruschetta-valikoiman, josta jokainen löytää mieleisiänsä makuja.

hernebruschetta

Katso myös:

Pepperoni-artisokkafocaccia
Tomaatticaponata
Italialainen ciabatta
Ruoka.fi: 2 x bruschetta

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bruschetta on alkupalojen klassikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X