
Juhlat tulossa? Näin valmistat edulliset tarjottavat noutopöytään
Herkulliset noutopöydän tarjottavat voi valmistaa myös pikkubudjetilla. Pussillisella jauhoja ja sokeria sekä kennolla kananmunalla pääset jo pitkälle. Kokosimme noutopöydän parhaat suolaiset ja makeat tarjottavat, jotka pyöräytät pikkurahalla.
Noutopöydän tarjottavat kannattaa tehdä edullisista aineksista. Kokosimme tähän Kotilieden parhaat tarjottavat noutopöytään.
Leipää ja levitteitä
Herkullinen juhlapöytä ei vaadi voileipäkakkua, vaan tarjolle voi nostaa myös tuoretta leipää, jonka kaveriksi on pyöräytetty erilaisia tahnoja. Keväisen vihreä hernehummus tehdään pakasteherneistä sekä ranskankermasta ja maustetaan piparjuuritahnalla. Pirteän pinkkiin hummukseen tarvitset muun muassa kikherneitä ja etikkapunajuuria. Edullisten raaka-aineiden lisäksi näissä levitteittä ilahduttaa moni muukin asia. Tahnat surahtavat soseeksi yhdessä hujauksessa, ja ne tuovat myös iloista väriä juhlapöytään.
Ohjeet:
Levitteiden kera tarjottavan leivän voi ostaa kaupasta valmiina, mutta vielä edullisemmin pääsee, kun sen leipoo itse. Sikke Sumarin huippusuositulla sämpyläohjeella isollekin joukolle leipominen käy helposti. Rapeakuoristen sämpylöiden taikina sekoitataan illalla jääkaappiin kohoamaan, seuraavana päivänä siitä voi nostella nokareita pellille paistumaan. Uunituore leipä on juhlien takuuvarma hitti!
Ohje: Namasten rapeakuoriset sämpylät
Ruokaisa perunasalaatti pikkurahalla
Vaatimattomistakin aineksista syntyy varsin mainio salaatti noutopöytään, kuten esimerkiksi tämä perunasalaatti, joka ilahduttaa erityisesti pitkän matkan vieraita. Ruokaisaan perunasalaattiin tarvitset vain muutaman raaka-aineen: perunoita, kikherneitä, tilliä sekä mausteita – ja silti lopputulos hurmaa juhlavieraat.
Ohje: Peruna-kikherne-tillisalaatti
Noutopöydän tarjottavat voivat olla makoisia piirakoita
Kevään ajankohtaisin herkku on raparperi, ja siitä valmistettu piirakka on varma hitti myös juhlapöydässä. Pellillinen piirakkaa syntyy lähes ilmaisista raaka-aineista, etenkin silloin, jos raparperinvarret voi poimia suoraan takapihalta. Vaniljakastike on raparperipiirakan luottokumppani ja viimeistelee tämänkin leivonnaisen meheväksi.
Ohje: Maisemakahvilan piirakka
Näyttävä kakku kootaan marenkilevyistä
Näyttävän kakunkin voi koota edullisista raaka-aineista – marjaisa pavlova on siitä malliesimerkki. Marenkipohjiin tarvitset kananmunia ja sokeria, täytteeseen kermaa sekä marjoja. Jos tuoreet marjat ovat keväällä vielä turhan hintavia, voi niiden sijaan käyttää myös erilaisia hedelmiä.
Ohje: Marjaisa pavlova
Klassiset kaurakeksit maistuvat kaikille
Kauralastut ovat klassikko, joka tässä reseptissä saa herkullisen twistin kahden keksin väliin levitettävästä kinuskista. Parhaat kaura-kinuskipikkuleivät teet isoista kaurahiutaleista ja karamellimaisen makuvivahteen saat korvaamalla tavallisen sokerin ruoko- tai fariinisokerilla.
Ohje: Kaura-kinuskipikkuleivät
Raikas kahvikakku on mainio noutopöydän tarjottava
Noutopöytä ei olisi täydellinen ilman kunnon kahvikakkua. Limettikakku on keväisen juhlapöydän hurmuri, joka onnistuu viettelemään juhlavieraat niin mehevän koostumuksensa kuin raikkaan makunsakin puolesta. Isompaa satsausta raaka-aineiden suhteen tämä leivonnainen ei vaadi, sillä kakku syntyy varsin perinteiseen tapaan voista, sokerista, kananmunista ja jauhoista.
Ohje: Mehevä limettikakku
Lue myös Anna.fi: Buffet-pöydän parhaat salaatit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlat tulossa? Näin valmistat edulliset tarjottavat noutopöytään