Hernekeitto
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Hernekeitto

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hernekeitto:

1 l vettä
2 dl herneitä
300 g sianlapaa tai savustettua sianlihaa tai -potkaa
1.5 tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
0.5 tl meiramia
Mainos

Keskustelu

Tiedätkö mitä keiton pinnalle muodostuva vaahto on. Proteiinia! Miksi se siis pitäisi kuoria pois? Vaahdon kuoriminen on järkevää toimintaa kun keitellään kirkasta lihalientä.

Kommentoi juttua: Hernekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X