Valmistusohje
Hernekeitto valmistuu näin:
1. Anna herneiden liota kylmässä vedessä yli yön tai noin 10-12 tuntia.
2. Kuumenna herneet liotusvedessä, kerää veden pinnalta vaahto ja mahdolliset herneenkuoret pois. Jatka keittämistä noin 1 tunti.
3. Lisää keittoon liha, suola ja sipulit pilkottuna.
4. Anna hernekeiton kiehua miedolla lämmöllä runsaan tunnin ajan. Jos haluat hernekeitosta sosemaista, jatka keittämistä vielä puolen tunnin ajan.
5. Poista lihasta luu, paloittele liha ja mausta hernekeitto vielä tarvittaessa meiramilla.
Maukas, mutta pitkän keittoajan vaativa keitto syntyy palviluista. Vaihda yllä olevan ohjeen herneet ruskeiksi pavuiksi ja valmista samaan tapaan kuin hernekeitto.
Hyvän laskiaiskeiton saat keittämällä sipulin, porkkanan ja perunoita vedessä. Lisää kasvisten joukkoon tölkillinen hernekeittotiivistettä. Soseuta keitto kasvisten kypsyttyä ja pehmennä makua maidolla. Mausta keitto pippurilla ja meiramilla.
Katso myös: Sakea libanolilainen linssikeitto
Lue myös: Laskiaispulla mantelimassalla vai hillolla?
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssikeitto viidellä tavalla
Keskustelu
Tiedätkö mitä keiton pinnalle muodostuva vaahto on. Proteiinia! Miksi se siis pitäisi kuoria pois? Vaahdon kuoriminen on järkevää toimintaa kun keitellään kirkasta lihalientä.
Herneet on hyvä liottaa ensin,mieluummin edellisenä päivänä likoon jo. Huuhtelu ja uusi keitinvesi.rokk
Valmistusohjeessa kehoitetaan keittämään herneet liotusvedessään. Väärin!
Liotusvesi pitää heittää pois, koska siihen on liuennut herneistä entsyymeitä, jotka aiheuttavat suolikaasuja. Siis huuhtelu ja uusi keitinvesi, niinkuin jossain ohjeessa on mainittu. Näin tehden hernekeitosta tulee vatsaystävällisempi.
Kommentoi juttua: Hernekeitto