Hernekeitto
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Hernekeitto

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hernekeitto:

1 l vettä
2 dl herneitä
300 g sianlapaa tai savustettua sianlihaa tai -potkaa
1.5 tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
0.5 tl meiramia

Keskustelu

Tiedätkö mitä keiton pinnalle muodostuva vaahto on. Proteiinia! Miksi se siis pitäisi kuoria pois? Vaahdon kuoriminen on järkevää toimintaa kun keitellään kirkasta lihalientä.

Herneet on hyvä liottaa ensin,mieluummin edellisenä päivänä likoon jo. Huuhtelu ja uusi keitinvesi.rokk

Valmistusohjeessa kehoitetaan keittämään herneet liotusvedessään. Väärin!
Liotusvesi pitää heittää pois, koska siihen on liuennut herneistä entsyymeitä, jotka aiheuttavat suolikaasuja. Siis huuhtelu ja uusi keitinvesi, niinkuin jossain ohjeessa on mainittu. Näin tehden hernekeitosta tulee vatsaystävällisempi.

Kommentoi juttua: Hernekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X