Hernekeitto
Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppo, ravitseva ja edullinen. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla tuplasatsi. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Hernekeitto
1 l
vettä
2 dl
herneitä
300 g
sianlapaa tai savustettua sianlihaa tai -potkaa
1 1/2 tl
suolaa
1-2
valkosipulin kynttä
2
sipulia
1/2 tl
meiramia
Keskustelu
Tiedätkö mitä keiton pinnalle muodostuva vaahto on. Proteiinia! Miksi se siis pitäisi kuoria pois? Vaahdon kuoriminen on järkevää toimintaa kun keitellään kirkasta lihalientä.
Herneet on hyvä liottaa ensin,mieluummin edellisenä päivänä likoon jo. Huuhtelu ja uusi keitinvesi.rokk
Valmistusohjeessa kehoitetaan keittämään herneet liotusvedessään. Väärin!
Liotusvesi pitää heittää pois, koska siihen on liuennut herneistä entsyymeitä, jotka aiheuttavat suolikaasuja. Siis huuhtelu ja uusi keitinvesi, niinkuin jossain ohjeessa on mainittu. Näin tehden hernekeitosta tulee vatsaystävällisempi.
Totta.
Kommentoi juttua: Hernekeitto