Herrasväen pikkuleivät
Reseptit
30-60 min
Kiitos

Herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät, pienet, makeat suupalat ovat makumuistoja isoäidin kätköjen pikkuleipätölkeistä. Niiden leipominen kasvattaa kärsivällisyyttä, sorminäppäryyttä ja tarkkuutta. Tämä pikkuleipäresepti on Kotilieden klassikko ja ikisuosikki.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Herrasväen pikkuleivät:

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunajauhoja
Mainos

Herrasväen pikkuleipien väliin:

vadelmamarmeladia

Keskustelu

Tämä on juuri se ikivanha ja loistava ohje, jonka löysin oman mummoni – edelleen – ikivanhasta keittokirjasta: ilman kananmukaa, leivinjauhetta ja ehdottomasti peunajauhojen kera.

Vähän helpotusta tekemiseen:
Äitini leipoo näitä fiksusti: muotoile taikinasta tanko, jonka leikkaat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Koverra jokaisen kiekon keskelle kuoppa, jonka täytät paistonkestävällä vadelma tai omena-kanelimarmeladilla.

Itse ajattelin kokeilla seuraavaa: muotoilen taikinasta tangon, jonka leikkaan ohuiksi kiekoiksi. Paistan kiekot ja täytän itse tehdyllä, paksulla vadelmahillolla, sekä kierittelen valmiit pikkuleivät sokerissa tai ripottelen päälle tomusokeria. Taikinan kauliminen on joskus haasteellista; tässä taikinaan ei käsittelyn aikana tarvita yhtään ylimääräisiä jauhoja. Kun tanko on tasapaksu ja kiekot yhtä ohuita, on lopputulos hyvä. Ja täytyyhän käsin tehtyjen näyttää käsin tehdyiltä. 🙂

Kommentoi juttua: Herrasväen pikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X