Herrasväen pikkuleivät
Reseptit
30-60 min
20
Kiitos

Herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät , pienet, makeat suupalat ovat makumuistoja isoäidin kätköjen pikkuleipätölkeistä. Niiden leipominen kasvattaa kärsivällisyyttä, sorminäppäryyttä ja tarkkuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Herrasväen pikkuleivät:

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja

Herrasväen pikkuleipien väliin:

vadelmamarmeladia

Keskustelu

Tämä on juuri se ikivanha ja loistava ohje, jonka löysin oman mummoni – edelleen – ikivanhasta keittokirjasta: ilman kananmukaa, leivinjauhetta ja ehdottomasti peunajauhojen kera.

Vähän helpotusta tekemiseen:
Äitini leipoo näitä fiksusti: muotoile taikinasta tanko, jonka leikkaat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Koverra jokaisen kiekon keskelle kuoppa, jonka täytät paistonkestävällä vadelma tai omena-kanelimarmeladilla.

Itse ajattelin kokeilla seuraavaa: muotoilen taikinasta tangon, jonka leikkaan ohuiksi kiekoiksi. Paistan kiekot ja täytän itse tehdyllä, paksulla vadelmahillolla, sekä kierittelen valmiit pikkuleivät sokerissa tai ripottelen päälle tomusokeria. Taikinan kauliminen on joskus haasteellista; tässä taikinaan ei käsittelyn aikana tarvita yhtään ylimääräisiä jauhoja. Kun tanko on tasapaksu ja kiekot yhtä ohuita, on lopputulos hyvä. Ja täytyyhän käsin tehtyjen näyttää käsin tehdyiltä. 🙂

Kommentoi juttua: Herrasväen pikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X