Rekisteröidy
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Voit lukea Otavamedian tietosuojasta täältä.
Jos tarvitset apua rekisteröinnissä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.
Mikäli et ole luonut vielä Otavamedia-tiliä, voit tehdä sen tästä.
Luo Otavamedia-tili
Keskustelu
Tämä on juuri se ikivanha ja loistava ohje, jonka löysin oman mummoni – edelleen – ikivanhasta keittokirjasta: ilman kananmukaa, leivinjauhetta ja ehdottomasti peunajauhojen kera.
Vähän helpotusta tekemiseen:
Äitini leipoo näitä fiksusti: muotoile taikinasta tanko, jonka leikkaat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Koverra jokaisen kiekon keskelle kuoppa, jonka täytät paistonkestävällä vadelma tai omena-kanelimarmeladilla.
Itse ajattelin kokeilla seuraavaa: muotoilen taikinasta tangon, jonka leikkaan ohuiksi kiekoiksi. Paistan kiekot ja täytän itse tehdyllä, paksulla vadelmahillolla, sekä kierittelen valmiit pikkuleivät sokerissa tai ripottelen päälle tomusokeria. Taikinan kauliminen on joskus haasteellista; tässä taikinaan ei käsittelyn aikana tarvita yhtään ylimääräisiä jauhoja. Kun tanko on tasapaksu ja kiekot yhtä ohuita, on lopputulos hyvä. Ja täytyyhän käsin tehtyjen näyttää käsin tehdyiltä. 🙂
Kommentoi juttua: Herrasväen pikkuleivät