Reseptit

Hillan juustoporsas

Ainekset

  • noin 1,5-2 kg porsaan tuoretta ulkofileetä, jossa on rasvakerrosta mukana
  • 170-200 g pippuri- tai yrttituorejuustoa
  • suolaa, pippuriseosta
  • (valkosipulijauhetta, currya)
  • soijakastiketta tai suolaa

Valmistusohje

Hillan juustoporsas
  1. Pyydä lihakauppiasta leikkaamaan filee auki spiraalimaisesti levyksi. Mausta suolalla, pippuriseoksella, valkosipulijauheella ja currylla tai yrttiporsas esimerkiksi Provencen yrttiseoksella ja levitä lihan pintaan tuorejuustoa. Kiedo levy rullaksi ja kiinnitä reuna erityisillä liha- tai cocktailtikuilla tai sido filee puuvillanaurulla. Mausta pinta suolalla ja pippuriseoksella.
  2. Paista 150 asteessa reilun tunnin ajan.
  3. Anna porsasrullan levähtää foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia. Poista tikut tai sidelangat. Leikkaa pippurin tai yrttien maustama juustoporsas tarjolle kuumana, reiluina viipaleina tai anna rullan jäähtyä ja leikkaa se tarjolle kylmänä ohuiksi viipaleiksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hillan juustoporsas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.